Gönül Elçileri ormanı oluşturuluyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan “Gönül Elçileri” projesi kapsamında her bir gönül elçisi kendi adına fidan dikti. Katılımcılar Muğla Valiliğinin davetlisi olmasına rağmen MHP İl Başkanı...

Gönül Elçileri ormanı oluşturuluyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan “Gönül Elçileri” projesi kapsamında her bir gönül elçisi kendi adına fidan dikti. Katılımcılar Muğla Valiliğinin davetlisi olmasına rağmen MHP İl Başkanı ve Yöneticilerine töreni organize edenler tarafından yer gösterilmemesi tepkilere neden oldu.

Muğla-Denizli karayolu TÜV-TÜRK karşısındaki alanda oluşturulması planlanan Gönül Elçileri Hatıra Ormanı fidandikme törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, projenin yürütücüsü olan eşi Ayşe Şahin, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Özel idare Genel Sekreter Yardımcısı Veli Çelik, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gönül elçisi aileler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Ali Akkuzu, İl genelinde yürütülen çalışmalar sonucunda 01/04/2013 tarihi itibariyle Bin 350 Gönül Elçisi Ailenin Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışmalarına katkıda bulunmak üzere müracaat ettiklerini bildirdi.

Gönül Elçileri projesi kapsamında Muğla ilinde bugüne kadar 41 toplantı yaptıklarını belirten Akkuzu, “Gönül Elçilerinin birinci basamağı olan koruyucu aile projesini il müdürlüklerinde, sivil toplum örgütlerinde ve tüm ilçelerimizde kısa sürede yerine getirdi. 10 yılda 9 koruyucu aile ve 10 çocuk varken, proje başlangıcından itibaren 3 aylık bir süre içerisinde 7 koruyucu aile ve 10 çocuk daha eklendi. Amacımız, çocukların sevgi ortamında büyütülmesi ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri” dedi.

Muğla Valisi fatih Şahin de yaptığı konuşmada, insan olan herkesin aslında birer gönül elçisi olduğunu belirterek, “Bu proje sadece bunu biraz daha hatırlatmak, farkındalık oluşturmak için gündeme alınmıştır. İlimizde buna yönelik çok güzel çalışmalar var. Düşene el uzatmak, fakirlerle ilgilenmek, sokak hayvanları ile ilgilenmek, onlara bakmak hem geleneklerimizde var, hem de dinimiz bunlara çok önemli bir yer vermiş. Bütün bu faaliyetler bizi kendimize getiren, insan olduğumuzu tekrar hatırlatan faaliyetlerdir. Bu vesileyle biz gönül elçilerimize küçük de olsa onların faaliyetlerinin kalıcı olması için her biri adına ağaç dikerek, küçük bir orman oluşturmak arzusundayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekiplerinin gösterilerine yer verildi. Özellikle törenlerin vazgeçilmezi haline gelen Muğla Zeybeği oyunlarına yer verilmeyip, Antep yöresine ait halk oyunlarının sergilenmesi dikkat çekti.

Daha sonra fidan dikme törenine geçildi. İlk fidanı Muğla Valisi Fatih Şahin’in eşi Ayşe Şahin dikti.

Tören yerinde yaşanan protokol krizi ise güne damgasını vurdu. MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve beraberindekiler, kendilerine yer gösterilmeyip yaklaşık 15 dakika ayakta bekleyince tören yerini terk etti.

MHP yönetimi tepki gösterdi

Tören yerinde kendilerine yer gösterilmediğini savunan MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, “Bu törene bizi Muğla Valiliği davet etti ancak tören alanına geldiğimiz andan itibaren hiçbir yetkili bize yer göstermedi. Yaklaşık 15 dakika ayakta yetkili birinin bizi karşılayıp yer göstermesini bekledik. Fakat bizden sonra gelen AK Partili siyasiler karşılanarak, yerlerine kadar götürüldü. Bizde bu durumu protesto ederek, tören alanını terk ettik. Madem bu şekilde davranacaktınız neden bizi davet ettiniz. Bu töreni kendi kendinize yapsaydınız” diye tepki gösterdi.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.