Gökyüzü uçurtmalarla renklendi

Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Akyaka’da düzenlenen 14. Uçurtma Şenliğine katıldı.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası tarafından 23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında 14.’ünsü...

Gökyüzü uçurtmalarla renklendi

Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Akyaka’da düzenlenen 14. Uçurtma Şenliğine katıldı.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası tarafından 23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında 14.’ünsü düzenlenen geleneksel uçurtma şenliğinin Akyaka Plajında yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu yaptığı açıklamada, “Şenliğe yoğun bir katılım gerçekleşti. Amacımız çocuklarımızın kendine güvenmesini ve halkımızla kaynaşmasını sağlamak, Çocuklarımız topluma faydalı bireyler olarak yetişsin istiyoruz. Bu tür sosyal ve kültürel faaliyetleri bundan sonrada devam ettireceğiz.  Katkı ve katılımdan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yoğun bir katılımın olduğu şenlikte çocukların yanı sıra yetişkinlerde uçurtmalarını uçurarak gökyüzünü renklendirdiler. Hem çocukların hem de yetişkinlerin güzel zaman geçirdikleri şenlik, yapılan yarışmalarla karnaval havasında geçti. Havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşların bir kısmı Akyaka Plajı’nda denize girerken, gökyüzünü renklendiren uçurtmaları izlemeden edemediler.

Hem vatandaşların hem de turistlerin büyük ilgi gösterdiği şenlikte yerel sanatçı Mustafa Selçukoğlu tarafından mini konser verildi. Diğer yandan Bayır İlkokulu Anasınıfı ve Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından dans gösterisi yapıldı. Adile Mermerci Lisesi halkoyunları ekibi tarafından da sergilenen Muğla Zeybeği gösterisi izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, çocuk, genç ve yetişkin kategorilerinde engel geçme ve  zig zaglı koşu yarışı yapıldı. Bunun dışında büyüklerimizin yıllar önce oynadığı oyunlarda unutulmadı. Eşli koşu, ördek yürüyüşü, çuval yarışı ve halat yarışında büyük küçük herkesin çok eğlendiği gözlendi.

Yarışmaların ardından en yüksekteki uçurtma, en güzel uçurtma ve en ilginç uçurtmanın belirlenerek kazananlara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Şenliğe Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvasında, Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdunda, Muğla merkez, Fethiye ve Kavaklıdere’deki  çocuk evlerinde kalan çocuklar ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.