Gökovalılar Yargıya gidiyor

Gökova halkı belde sınırları içinde yer alan kum ocağı ve beton santrali şirketlerinin kapasite artırımını yargıya taşıyorlar.Gökova beldesi sınırlarında yıllardır faaliyet gösteren kum ocağı, beton santrali şirketlerinin...

Gökovalılar Yargıya gidiyor

Gökova halkı belde sınırları içinde yer alan kum ocağı ve beton santrali şirketlerinin kapasite artırımını yargıya taşıyorlar.

Gökova beldesi sınırlarında yıllardır faaliyet gösteren kum ocağı, beton santrali şirketlerinin beldeye ve çevreye verdiği zararlardan şikâyetçi olan yöre yaşayanları, şirketin kapasite artımı için girişimde bulununca konuyu yargıya taşımaya çalışıyorlar.

Belde halkı Muğla Barosu Çevre kolu ile birlikte hukuksal konumlarını değerlendirmek için Muğla Barosu çevre kolu avukatlarından Bora Sarıcalı ile bir araya geldiler. Yöre yaşayanları yıllardır artarak yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Bugüne kadar verdikleri dilekçelerden sonuç alamadıklarını da söylediler.

Yaklaşık 20 kişinin katıldığı toplantıda, yöre çiftçileri yıllardır ürün alamadıklarını ve büyük zararlara uğradıklarını, gece yarılarına kadar beton ve kum-çakıl taşıyan araçların beldenin ortasından geçtiğini, veliler süratle geçen araçların çocuklarına zarar vereceğinden korktuklarını, kum çakıl ocağı yakının da var olan kaya mezarlarının zarar gördüğünü dile getirdiler. Av.BoraSarıcalı,hukuksa lkonularda yöre yaşayanlarını bilgilendirdi.Toplantı,yörede var olan çevreye duyarlı STK’larla da işbirliği yapılması değerlendirildi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.