Gökova’da Model Uçak Kursu açıldı

Ula ilçesi Gökova mahallesinde, Ula Halk Eğitimi Müdürlüğü, Gökova Kültür Sanat ve Spor Derneği(GÖK-DER) ve Türk Hava Kurumu(THK) Muğla şubesi işbirliği ile Model Uçak Başlangıç Kursu  açıldı.Gökova halk kütüphanesinde...

Gökova’da Model Uçak Kursu açıldı

Ula ilçesi Gökova mahallesinde, Ula Halk Eğitimi Müdürlüğü, Gökova Kültür Sanat ve Spor Derneği(GÖK-DER) ve Türk Hava Kurumu(THK) Muğla şubesi işbirliği ile Model Uçak Başlangıç Kursu  açıldı.

Gökova halk kütüphanesinde açılan kursun malzemelerini THK Muğla şubesi ücretsiz olarak verdi. Model Uçak Rehber Öğretmeni Can Gökovalı tarafından verilen kurs, 40 saat sekiz gün olarak planlandı. Her yaştan 15 öğrencinin katıldığı kurs, haftada iki gün olarak 17 Haziran 2014 tarihinde başlayıp 09 Temmuz  2014 Çarşamba günü sertifikaların verilmesi ve model uçakların uçurulması ile bitirildi.

Yörede her yaştan insanların, kültür-sanat ve sosyal yaşamlarını zenginleştirmeyi amaç edinen GÖK-DER, havacılığı sevdirmek, el becerisini geliştirmek ve özellikle çocukların sosyalleşmesi için çaba harcıyor. Kursa katılanların yakınları ile katıldıkları sertifika törenin de veliler- Yaz aylarında açılan bu kursların çocukları için çok yararlı olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler.

Model uçak rehber öğretmeni Can Gökovalı; “Bu başlangıç gelecekte daha kapsamlı çalışmalar yapacağız.Kursta öğrencilerle ATA modeli uçak yaptık. Çocukların ve gençlerin havacılığı sevip hobi olarak yapmaları onları kötü alışkanlıklarda da koruyacaktır.”dedi.

GÖK-DER Başkanı Sedat Gülova ise “ Derneğimiz kurulduğu günden beri kültür-sanat ve eğitimle ilgili tüm sosyal etkinliklere tüzüğümüz çerçevesinde katkı veriyoruz. Bundan böylede özellikle çocuklar ve gençlere dönük çalışmalarımız sürecektir. Katılan ve katkı veren herkese teşekkür ederim. Diye konuştu.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.