Gökova Satranç Şubesi açıldı

Gökova Kültür-Sanat ve Spor Derneği’nin Satranç Şubesi açıldı.  Yıllardır Gökova’da kültür ve Sanat etkinliklerini başarı ile yaşama geçiren Gökova Kültür-Sanat ve Spor Derneği,Muğla Satranç Federasyonu Ula temsilcisi...

Gökova Satranç Şubesi açıldı

Gökova Kültür-Sanat ve Spor Derneği’nin Satranç Şubesi açıldı.  Yıllardır Gökova’da kültür ve Sanat etkinliklerini başarı ile yaşama geçiren Gökova Kültür-Sanat ve Spor Derneği,Muğla Satranç Federasyonu Ula temsilcisi Fahri Can Kaya ile satranç şubesini oluşturdular.

Gökova Kültür-Sanat ve Spor Derneği satranç kolu ilk etkinlik olarak, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonunun ortaklaşa  düzenledikleri, 23 Nisan Çocuk Şenliği Satranç turnuvasına katıldılar.

Muğla ilçelerinden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı etkinliğe, GÖK-DER’li 16 çocuk sporcu katıldı. Miniminikler(5-7) kategorisinde yarışan Perizat Koçyiğit ve Arda Yavaş ilk yirmi arasına girerek madalya kazandılar. Minikler kategorisinde Sıla Eylül Türkoğlu 3. Olarak kupa kazandı. Emre Ziyan madalya kazanırken, iki sporcu yarım puanla dereceyi kaçırdılar.

Gök-Der Başkanı Sedat Gülova, “Spor şubemizi zekâ sporu olan satrançla ve de özellikle çocuklarla açmış olmamızdan çok mutluyum. Katıldığımız ilk etkinlikte de madalyalar aldığımız için, öncelikle çocuklarını satranç öğrenmeye yönlendiren velilere ve satranç antrenörümüz F.Can Kaya’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ula Satranç Federasyonu Temsilcisi, deneyimli satranç antrenörü Fahri Can Kaya, da “Gök-Der yönetimi ve öğrenci velileri ile uyum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecekte daha büyük başarılara ve organizasyonlara ulaşmak istiyoruz.”diye konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.