Gökova Bisiklet Turu bugün başlıyor

Türkiye’nin ilk kamplı uzun bisiklet turu olana Gökova Bisiklet Turu, bu yıl 9. Kez bisikletseverleri bir araya getiriyor. Bu sane tura 81’i kadın, 249’u erkek olmak üsere toplam 330 sporcu katılacak.Muğla Bisiklet Derneği tarafından...

Gökova Bisiklet Turu bugün başlıyor

Türkiye’nin ilk kamplı uzun bisiklet turu olana Gökova Bisiklet Turu, bu yıl 9. Kez bisikletseverleri bir araya getiriyor. Bu sane tura 81’i kadın, 249’u erkek olmak üsere toplam 330 sporcu katılacak.

Muğla Bisiklet Derneği tarafından bu sene 9. kez düzenlenen Gökova Bisiklet Turu, Muğla Belediye Kültür Evi önünden bugün başlıyor. 19 Mayıs Salı günü akşam saatlerinde Akyaka’da sona erecek olan tur kapsamında, 5 gün boyunca bisikletle 300 km yolculuk edilmesi planlanıyor. Muğla, Ula, Akyaka, Marmaris, Datça, Bodrum, Ören ve Akyaka’yı kapsayacak rota boyunca bisiklet severler kamp yapma olanağı da bulacak.

Bu yıl gerçekleşecek olan 9. Gökova Bisiklet Turu, başlangıçtan bu yana en yüksek katılımın sağlandığı etkinlik olacak. Tur bu yıl da Gökova Körfezinin etrafında saat ibresi yönünde düzenlenecek. Muğla, Ula, Akyaka, Marmaris, Datça, feribotla Bodrum, Ören ve Akyaka rotası takip edilecek. Bütün parkur stabilize asfalt yollardan oluştuğu için, rota birçok bisiklet türüne de uygun durumda. Bisiklet turu, Gökova'nın bisiklet turizmine elverişliliğine dikkat çekmek amacıyla, Muğla Bisiklet Derneği tarafından 2007'den bu yana düzenleniyor. Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Dr. Bilge Kağan Uzun, bu yıl 300’ü aşkın yerli ve yabancı katılımcının yer alacağı tur hakkında şunları söyledi.

“Her yıl katılımın artarak devam ettiği turumuzun bu yıl 9’cusunu düzenliyoruz. Oldukça keyifli geçeceğini umduğumuz bu turda, 5 gün boyunca unutulmaz bir rota izleyeceğiz. Bu keyifli etkinliği gerçekleştirirken, bisiklet sporunun yaygınlaşmasını sağlamayı ve bisiklet kullanmak için gereken altyapının arttırılmasına dikkat çekmeyi umuyoruz”

Muğla Bisiklet Derneği 5 gün boyunca kamplı bisiklet turunda zorlanacağını düşünenler için Haziran’da da alternatif bir tur düzenliyor. 9. Gökova Bisiklet Turu’na katılmak için yeterli deneyim ve güce sahip olmadığını düşünenlere, Haziran ayı içinde ve yine 5 günde bu turun yaklaşık yarısı kadar yol alınan “Ailece Gökova Turu” programı öneriliyor. 25-28 Haziran 2015 tarihlerinde daha kısa bir rota izlenecek olan bu tur sayesinde birçok bisikletçi ailecek bu heyecanlı atmosferi soluma imkanı bulacak.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.