Gökbel’den CHP’ye sert eleştiri

CHP Muğla Büşükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, eski milletvekili Musa Gökbel, CHP’nin HSYK Kanunu’na basın önünde tepki verip mecliste tepkisiz kaldığını ileri sürerek, “ Utanmazlar, bir CHP’li olarak bunlardan utanıyorum”...

Gökbel’den CHP’ye sert eleştiri

CHP Muğla Büşükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, eski milletvekili Musa Gökbel, CHP’nin HSYK Kanunu’na basın önünde tepki verip mecliste tepkisiz kaldığını ileri sürerek, “ Utanmazlar, bir CHP’li olarak bunlardan utanıyorum” dedi.

CHP 18. Dönem Muğla Milletvekili Musa Gökbel, partisini eleştirerek, "Bu şartlarda AKP hala ayakta kalabiliyorsa bu CHP’nin beceriksizliğindendir; cemaate yaslanmış CHP’nin muhalefet tarzının laçkalığındandır" dedi.

Gökbel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başına bu kadar iş gelmesine karşın halen ayakta durabilmesinin tek sorumlusunun CHP olduğunu söyledi. HSYK kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kanunlaşmasının ardından CHP’nin Anayasa Mahkemesi'ne itirazının eksik evrak gerekçesiyle reddedildiğini hatırlatan Gökbel, şunları söyledi:

“Böylesine kritik ve her dakikası altın değerinde olan bir süreçte CHP Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı itiraz başvurusunda hangi ardıllıkla evrakları tamamladı? Bakınız buradan tekrar söylüyorum ki; Sorun AKP’de değil, sorun CHP’de. Bu şartlarda AKP hala ayakta kalabiliyorsa bu CHP’nin beceriksizliğindendir; cemaate yaslanmış CHP’nin muhalefet tarzının laçkalığındandır. Sonuçta bu siyasi bir maskaralıktır. HSYK kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada 210 kabul, 28 ret oyuyla kabul edilerek kanunlaştı. CHP kamuoyunda, kameraların karşısında ortalığı karıştıracak ama Meclis'te muhalefet etmeyecek. Kabul ve ret oylarına dikkatinizi çekmek isterim. Bu kanun teklifi kanunlaşırken CHP milletvekilleri nerede? Peki Muğla’nın CHP’li 3 milletvekili nerede? Ne yapıyorlar? Bu konuda tek bir şey söyleyeceğim; utanmazlar. Bir CHP’li olarak ben bunlardan utanıyorum.“

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.