Göçmenler artık Bodrum kıyılarını kullanmıyor

Bodrum sahillerinde uygulanan sıkı güvenlik tedbirleri işe yaradı. Deniz yolu ile Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenler artık Bodrum kıyılarını kullanmıyor.Kaçak göçmenlerin yasadışı yollarla Yunanistan’ın...

Göçmenler artık Bodrum kıyılarını kullanmıyor

Bodrum sahillerinde uygulanan sıkı güvenlik tedbirleri işe yaradı. Deniz yolu ile Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenler artık Bodrum kıyılarını kullanmıyor.

Kaçak göçmenlerin yasadışı yollarla Yunanistan’ın Kos adasına gitmek için uğradıkları Muğla’nın Bodrum ilçesinde sıkı güvenlik önlemi alan kolluk kuvvetleri göçmenlere göz açtırmıyor.

Yasadışı yollarla Yunanistan’ın Kos adasına geçmek için turizmin gözbebeği Bodrum’u geçiş noktası olarak kullanan göçmenler ilçeye gelmeyi bıraktı. Bodrum’un girişinde jandarma ekipleri ilçeye giren araçları kontrol ederken Polis ve sahil güvenlikte kaçak yollardan yurt dışına çıkışların engellemeye başladı. Kaçak göçmenlerin en çok kullandıkları bölgelerden biri olan Akyarlar ve Bağla koylarında geriye terk edilmiş eşyalar kaldı.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü, Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil güvenlik komutanlığına bağlı ekipler gece gündüz yapılan denetlemeleri arttırarak ilçede bulunan tek girişi kontrol altına aldı. Kaçakların bulundukları bölgelere de baskın yapan ekipler ele geçirdiği göçmenleri yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim etti. Oturma izni olan göçmenler serbest bırakılırken, izni olmayanların ise sınır dışı edildiği öğrenildi.

Öte yandan, sabah saatlerinde Bodrum merkezde bir binanın alt katında saklanan Afgan, Suriye ve Irak uyruklu 36 kişinin kaldıkları yere baskın yapıldı. Baskın sonucunda kaçaklar Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.