Göçmen kaçakçılığında 16 tutuklama

Fethiye, Marmaris ve Bodrum ilçelerinde düzenlenen operasyonda Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenlere yardım ettikleri iddiasıyla adli makamlara sevk edilen 18 şüpheliden 16’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.Fethiye...

Göçmen kaçakçılığında 16 tutuklama

Fethiye, Marmaris ve Bodrum ilçelerinde düzenlenen operasyonda Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenlere yardım ettikleri iddiasıyla adli makamlara sevk edilen 18 şüpheliden 16’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı sorumluluğunda başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde 159 kaçak göçmen yakalanmış ve bu operasyonda gözaltına alınan H.K., K.D., E.B., Y.U. Y.A., ve H.G. isimli şahıslar ile A.A. göçmen kaçakçılığı örgütü üyesi olarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Olayın andından polis, göçmen kaçakçılığı olayına diğer illerden yardım ve yataklık yapan kişiler ile ilgili yaptığı araştırmada, 1 Ekim tarihinde Muğla’nın Marmaris, Fethiye ve Bodrum ilçeleri ile Ankara, Aydın, İzmir, Mersin, Osmaniye ve illerinde düzenlenen eşzamanlı operasyonda örgüt lideri A.A., A.A.K., İ.F., O.D., D.A., H.A., Z,U., A.C.P., A.E., A.A. A.Ö., H.Ö., C.B., S.E., A.K., H.Z., İ.T. ve Ö.Ö. isimli şüpheliler yakalandı. Bu yakalanan şüpheliler ‘Örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak’ suçundan Muğla’da yapılan sorgulamalarının ardından Fethiye Cumhuriyet Savcılığına gönderildi. 6 ilde düzenlenen operasyonda, şüphelilerin Yunanistan adalarına göçmen kaçakçılığında kullandıkları çok sayıda araç ve tekneye el konuldu. Yapılan operasyonda, büyük ve küçük boyutlarda 10 tekne, 2 minibüs, 1 otomobil, işaret fişekleri, botların şişirilmesinde kullanılan hava pompası ve yedek benzin depoları da ele geçirilmişti.

Fethiye Adliyesinde saatlerce süren ifadelerin ardından Nöbetçi Mahkemeye sevk edilen 18 kişiden 16’su tutuklandı. Mahkemece A.C.P ve A.A serbest bırakılırken A.A, A.A.K, İ.F, O.D, D.A, H.A, Z.U, A.E, A.Ö, H.Ö, C.B, S.E, A.K, H.Z, İ.T ve Ö.Ö tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu haber toplam 165 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.