Göcekli ünlü yat kaptanı Faruk Baybar ‘’KENDİ MÜLKÜMÜZÜN KÖLESİ OLDUK’’

Göcek’teki arazilerin son 20 yıldır yabancılara satılması ve siyasetçilerin duyarsızlığı nedeniyle Muğla sahillerinin büyük sorunlar yaşadığını savunan ünlü kaptan Baybar, ‘’sahillerimiz para için yabancılara satıldı.Şimdi...

Göcekli ünlü yat kaptanı Faruk Baybar ‘’KENDİ MÜLKÜMÜZÜN KÖLESİ OLDUK’’

Göcek’teki arazilerin son 20 yıldır yabancılara satılması ve siyasetçilerin duyarsızlığı nedeniyle Muğla sahillerinin büyük sorunlar yaşadığını savunan ünlü kaptan Baybar, ‘’sahillerimiz para için yabancılara satıldı.Şimdi çok büyük sorunlar yaşarken kendi mülkümüzün kölesi olduk’’ dedi.

1989 yılında Göceğ’e yerleşip, evlenen  ünlülerin yat kaptanı Faruk Baybar teknesi ile açılıp ekmeğini denizden çıkarıyor.

Corona salgını nedeniyle kentlerden sahillere ve deniz yaşamına kaçış olduğunu belirten Baybar 35 yıllık bir Göcekli olarak bölgedeki değişime olumsuzlukları nedeniyle çok üzüldüğünü söyledi.

Bu sene hele 750 TL günlük bağlama ücreti olan  park fiyatının  dünyanın hiçbir yerinde  olmadığını vurgulayan kaptan Faruk Baybar ‘’ 750 TL veriyorsun sadece bağlamak için. Bir de milletle kavga ediyorsun burada. Ankara’dan  çevre konusunda gelen yetkililere yapılan 6 tane marinanın 4.000 tane yat demek olduğunu ve bunun Göcek’i yoketmek bitirmek anlamına geldiğini söyledim.Göcek bitti bitirdiniz Göcek’i. Size ben 20 sene önce söyledim yapmayın çocuklar buranın kapasitesi 500 teknedir, 500 teknenin haricinde burası mahvolur dedim. Burası halkın ve devletin yeriydi. Bir arkadaş vardı buranın ilk muhtarlarından.Peşkeş çekti orayı. Bakın bu marinanın suyu kokuyor. Hepsi buranın yerli halkındı hepsini Simavilere devrettiler. Memleketi bu hale getirdiler.’’

TEMPRA TAKASLI DENİZE SIFIR MÜLK

90’ yıllardan bu yana giderek artan fahiş uygulaması olan toprak ve mülklerin satılmaması üzerine uyarılarda bulunan kaptan Faruk Baybar  ‘’İlk zamanlarda geldiğimde şu sahildeki evlerin her biri denize sıfırdı. 100 bin dolara veriyorlardı 100.000 dolar. O zamanlar 90’lı yıllarda. Şimdi  2 milyon Euro o evlerin her biri. Hepsi yabancılara gitti. Anlattık yerli halka, dedim ki kardeşim satmayın. Satıp ne yapacaksınız alacağınız bir tane Tempra araba, bir tane sarı taksi kartal. Bunlar için gelin kiraya verin 5 yıllık peşin alın ama satmayın mülkünüzü. Kendi mülkünüzün sonra kölesi olacaksınız dedim ve hepsi kölesi oldu. Gidiyor şimdi o sattığı yerde,’’ bahçeni düzenleyeyim, evini temizleyeyim bana yevmiye ver. ‘’ diyorsunuz şimdi.’’ ifadelerini kullandı.

KÜLLERİNDEN SARAY DOĞAN ORMAN ‘GÖCEK’

Orman yangınlarını fırsata çeviren vatandaşlara sert eleştiride bulunan Faruk Aybar,  ‘’Ben acımıyorum bunlara, aç gözlülüğünden şu tepelere bakın hepsine. Dağların tepelerine ormanın olduğu yerlere saraylar yapıldı. Ben tekne ile dürbünden görüyorum, gizlemişler dağların içine evleri yapmışlar. Daha 2 yıl oldu yangında yanalı buralar. Biz böyle gaddar bir millet olmuşuz artık. Ne doğaya saygımız var ne insanlara saygımız var.Her şeyimiz paraya dönmüş 3 kuruş para için. Al bu corona virüs aslında bizlere Allah’ın büyük bir dersi.’’ dedi

DÜNYA SONA DOĞRU DÖRTNALA!

Sezon boyu elde edilen kazancın tersane park ücretine gitmesine dert yanan kaptan Baybar ‘’Dünya dörtnala sonuna doğru koşuyor. Al bu Göcek’i kaybettik.İşte hiçbir şey kalmadı Göcek’te. Ben kendi teknemi Akyaka’ya çektim 45 bin lira burada. 4 aylık tersaneye çekme parası orada 15 bin lira. Gittik diye millet dalga geçti benimle 30 bin lira çok pahalı ticaret yapıyoruz.Biz denizden ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz. Adamlar zannediyor ki bu teknelerle biz sürekli her gün 10 bin, 20 bin lira para kazanıyoruz. Yok kardeşim bütün sezon çalışan insanların kazandığı para 100 bin lira. Onu da zaten tersanesi, marina parası, bakımı falan elde var sıfır. Herşey vergileri ile falan bitiyor. Şu an gidin herkes batmak üzere, herkes satıyor teknesini .’’ diye konuştu.

MUSTAFA YILDIRIM

Bu haber toplam 323 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.