Göcek-Pırnaz Yayla Yürüyüşü başladı

Fethiye’nin Göcek beldesinde Yıllar önce CHP Muğla Milletvekili Prof Dr. Nurettin Demir’in önderliğinde birkaç kişinin katılımı ile başlatılan Göcek, Gürsu ve Pırnaz Yayla Yürüyüşüne ilgi her geçen gün artıyor. Bu...

Göcek-Pırnaz Yayla Yürüyüşü başladı

Fethiye’nin Göcek beldesinde Yıllar önce CHP Muğla Milletvekili Prof Dr. Nurettin Demir’in önderliğinde birkaç kişinin katılımı ile başlatılan Göcek, Gürsu ve Pırnaz Yayla Yürüyüşüne ilgi her geçen gün artıyor. Bu yıl Uluslararası boyuta taşınan Göcek Gürsu Pırnaz Yayla Yürüyüşüne Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan ve Bulgaristan’dan da sanatçılar katılıyor.

24-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 11. Göcek Gürsu Pırnaz yayla Yürüyüşü Göcek beldesinde düzenlenen kortej ile başladı. Göcek Belediyesi Kültür Merkezi Önünden başlayıp Göcek Meydanında son bulan Korteje Yayla Yürüyüşünün mimarı olan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nuretin Demir, Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır ve Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz’ın yanı sıra Azerbaycan’dan ve Bulgaristan’dan Gelen Ressamlar, Fotoğraf Sanatçıları ve yazarlarla vatandaşlar katıldılar. İlk olarak Resim Sergisi ve Kokteyl düzenlenirken daha sonra ise vatandaşlar Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek yürüyüşe katıldılar. Davul- Zurna eşliğinde develer ve atlarla Göcek sokaklarında Meydana kadar oynayarak yürüdüler. Vatandaşların yöresel kıyafetlerle davul zurna eşliğinde develerle birlikte yürüdüğünü gören beldedeki Yerli ve yabancı tatilcilerde bu anı bol, bol cep telefonu ve fotoğraf makineleri ile resimlediler. İki buçuk yaşındaki Çınar Özbilgiç adlı çocuğun davul çalıp kortejde yürümesi vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Uluslararası ve Batı Torosların en büyük yayla yolculuğu 11. Göcek, Gürsu, Pırnaz yayla yürüyüşü ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir “110 Kilometrelik Göcek Gürsu Pırnaz Yayla Yürüyüşümüzü Düzenlediğimiz Kortej ile başlattık. Bu yürüyüşümüz Torosların en batısı olan Göcek Beldesinden yani seyilden başlıyoruz ve yaylaya doğru yürüyoruz. Bu yürüyüşümüz her yıl Haziran Ayının son haftasında gerçekleştirilmektedir. Bizler son 11 yıldan buyana düzenlenen bu yürüyüş hem kültür gezisi, hem doğa ile iç içe kaynaşmayı sağlıyor. Yürüyüşe ilgi her yıl artıyor. Bu yıl uluslar arası bir katılım oldu. özellikle Azerbaycan’dan Resim Sanatçıları, Fotoğraf Sanatçıları ve yazarlar var. Biz Anadolu kültürünün yaşaması için bunu sürdürüyoruz. Çünkü bu etkinliğin sonunda eskiden yapılan bir çok yarışma aktivitelerini de gerçekleştiriyoruz. Yürüyüşümüzün son günü ise Tekeye özgü olan Altın Sipsi yarışması gerçekleştiriyoruz. Bu altın sipsi yarışmasının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.