Göcek esnafı Charter tekne istiyor

Türkiye’nin ve dünyanın en gözde yat merkezlerinden olan Göcek'te esnaflar, belediye marinasına charter teknelerinin daha çok yanaşabilmesi için gerekli düzenlemenin yapılmasını bekliyor.Mavi yolculuğun en gözde merkezlerinden...

Göcek esnafı Charter tekne istiyor

Türkiye’nin ve dünyanın en gözde yat merkezlerinden olan Göcek'te esnaflar, belediye marinasına charter teknelerinin daha çok yanaşabilmesi için gerekli düzenlemenin yapılmasını bekliyor.

Mavi yolculuğun en gözde merkezlerinden olan Göcek’te turizm sezonu başlarken esnaflar, sezona onarım yapılmadan girilmesinden dolayı endişeli. Belediye marinasını haftalardır bekleyen tekneler doldurunca, alışveriş için charter tekneleri yanaşamıyor. Dünyanın en zengin turistlerini taşıyan charter tekneleri özel marinalara yanaşınca Göcek esnafı bundan nasibini alamıyor. Halen Fethiye Belediyesi tarafından işletmesi yürütülen belediye marinasında onlarca tekne bağlı olarak duruyor. Günü birlik tur teknelerinin de bağlı olduğu belediye marinası dolu olunca charter tekneleri özel marinalara rota değiştiriyor.

Göcek esnaflarından Yunus Emre, "Isparta Büyükşehir ve Fethiye belediyesi arasındaki polemikten dolayı bu yıl belediye marinasında onarım ve revize işlemler yapılamadı. Belediye marinasında charter teknelerine yer açılmaması nedeniyle bu zengin turistler özel marinalara gidiyor, Göcek merkezine uğramıyor. Her charter teknesinde 10–15 turist Göcek merkezine çıksa manav ve restoranlar nasibini alır. Marinada yer açılmadığından dolayı bu yıl turizmden beklentimiz geçen yıl ki cirolarımızı yakalayabilmek” dedi.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.