Girişimciler sertifakalarını aldı

Fethiye Belediyesi ve KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) iş birliği ile gerçekleşen uygulamalı girişimcilik eğitimi sona erdi.Yeni girişimcileri uygulamalı eğitimler...

Girişimciler sertifakalarını aldı

Fethiye Belediyesi ve KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) iş birliği ile gerçekleşen uygulamalı girişimcilik eğitimi sona erdi.

Yeni girişimcileri uygulamalı eğitimler veren kurs sertifika töreni Belediye Meclis salonunda yapıldı. Girişimcilik belgesi alan kursiyerler KOSGEB’ten geri ödemesiz 30 bin TL’ye kadar hibe yardımı alabilecekler.

İş kurmak isteyen vatandaşlara Fethiye Belediyesi ve KOSGEB tarafından güzel bir eğitim semineri verdi. 80 saat süren eğitimler kapsamında katılımcılara girişimcilik belgesi düzenlenen törenle verildi. Sertifika törenine Muğla Hizmet Merkezi Müdürü Uygar Köse, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin katıldı.

“70 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı”

Eğitim sonrasında girişimcilere 70 bin TL’ye kadar faizsiz ve iki yıl ödemesiz kredi imkânı da sağlanacağının altını çizen Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin, katılımcılara teşekkür etti. KOSGEB’in yararlarından bahseden Şahin, yeni işyeri açmak isteyenler vatandaşların bu sertifika ile KOSGEB ile belirli bir süre ayakta kalabileceklerini belirtti. Erkeklerde yüzde 60, bayanlarda ise yüzde 70 krediden hibe imkânı alabileceklerini ifade eden Şahin, Belediye’nin bu tür kursları açmaya devam edeceğini söyledi.

Eğitimci Aykut hocaya verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür eden Kursiyer Murat Usta, “Öncelikle bu kursun açılmasında vesile olan Belediyemize teşekkür ediyoruz. Burada bildiğimiz ancak detayına giremediğimiz birçok konu hakkında bilgiler edindik. Yeni bir işletmenin iş planını öğrendik. Sertifika ile sadece hibe edilecek rakamlar değil aynı zamanda müşteriye ürünün pazarlanması konularını da öğrendik” dedi.

Saatcı, “Kurs amacına ulaşmış”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Kursiyerlerden gördüğüm kadarıyla hocalarımız çok güzel eğitimler vermiş. Söz alan arkadaşların bilgi birikimi ortada. Yani kurs amacına ulaşmış. Devletinde burada desteklemesi gerçekten çok önemli. 50 bin TL’lik bir iş kurarsan 30 bin TL’sini KOSGEB hibe verecek. Devamında isteyenlere 70 bin TL parayı faiz oranı 0 olarak 3 yıl ödemesiz kredi çekebilecekler. Ben kursa emek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.