Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Çalıştayı yapıldı

Üniversite’den 40’ı aşkın öğretim elemanının katıldığı çalıştayda engeller ve çözüm önerileri başlıkları altında 200’ü aşkın fikir üretildi. Bu fikirlerin sözde kalmayıp uygulamaya geçirilebilmesi için çalıştay...

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Çalıştayı yapıldı

Üniversite’den 40’ı aşkın öğretim elemanının katıldığı çalıştayda engeller ve çözüm önerileri başlıkları altında 200’ü aşkın fikir üretildi. Bu fikirlerin sözde kalmayıp uygulamaya geçirilebilmesi için çalıştay sonunda bir eylem planı geliştirildi. Çalıştayın sonuçları üzerinde fikir alış verişinde bulunmak üzere üç ya da dört ay sonra girişimci iş adamlarının davet edileceği bir platformda tekrar bir araya gelinme kararı alındı.

Açılış konuşmasında girişimcilik ve yenilikçilik konularının önemine değinen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, yenilikçilik olmadan girişimciliğin doğru gelişemeyeceğini günümüz üniversitelerinin başta gelen başarı kriterlerinin bu iki kavram üzerinden değerlendirildiğini vurguladı ve bu organizasyonu gerçekleştirenlere ve Aqua Otel sahibi hayırsever işadamı Ali Doğan Tuğay’a teşekkür etti.

Çalıştay Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu ise yenilikçiliğin, buluşların ticarileşmesi olduğunun altını çizerek kurumsal ilerlemelerde bu tür çalıştayların önemine değindi. Üniversitede bir inovasyon (yenilik) ekibinin kurulacağını ve bu ekibin hedefinin iki sene içinde girişimcilik ve yenilikçilik konularında TÜBİTAK’ın öncülüğünü yaptığı endekslere girmek olduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.