Girgin: Emek kesiminin sesi olacağım

Maden-İş Sendikası Şube Başkanlığından istifa eden Süleyman Girgin; “Şu andan itibaren bir maden işçisi olarak karşınıydım. AKP bizi sıfırlamadan AKP yi sıfırlamak için CHP den Milletvekili aday adayıyım. Parti tabanımız...

Girgin: Emek kesiminin sesi olacağım

Maden-İş Sendikası Şube Başkanlığından istifa eden Süleyman Girgin; “Şu andan itibaren bir maden işçisi olarak karşınıydım. AKP bizi sıfırlamadan AKP yi sıfırlamak için CHP den Milletvekili aday adayıyım. Parti tabanımız onay verirse  tüm emekçi kesimlerin  Mecliste sesi olacağım” dedi.

Maden-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin, CHP’den milletvekili aday adayı olmak için önceki gün Sendika Başkanlığından istifa etmişti.

Girgin, Yatağan CHP İlçe binasında Haziran ayında yapılacak genel seçimler için CHP’den Milletvekili aday adaylığını açıkladı. CHP İlçe Başkanı Kamil Genek ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda  konuşan Girgin şunları söyledi: ‘’2004 Yılından beri Yatağan Maden-İş Sendikası Şube Başkanlığı görevini yürütüyordum. Önceki gün bu görevimden ayrıldım. Bilindiği üzere Yatağan işçi sınıfı mücadelesinde direnişin simgesi oldu. Şimdi bu mücadeleyi Ankara’ya taşımak istiyorum.  Ben Dünya’yı emek cephesinden bakarım. Dünya’nın artık sol iktidarlara ihtiyacı var.  Kapitalizmin sermayenin sömürü düzeninin ne olduğunu halkımıza iyi anlatmamız lazım. Çünkü AKP iktidarı memleketi maf ediyor. Ülkenin kaynakları talan ediliyor. Adalet işlemez oldu ama karamsar ve Umutsuz olmayın. CHP iktidarı her kesimin yüzünü güldürecektir.  Sendika Başkanlığından ayrıldım. Şu anda bir maden işçisi olarak karşınıydım. AKP bizi sıfırlamadan AKP yi sıfırlamak için CHP den Milletvekili aday adayıyım, Parti tabanımız onay verirse tüm emekçi kesimlerin, emeklinin, esnafın, işçinin memurun ,Mecliste sesi olacağım.  Bu güne kadar işçi eylemlerinde hep yanımızda olan partimin üyesinden en üst yöneticisine kadar,  ayrıca Yatağan halkına teşekkür ediyorum.”

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.