Giresun muhtarlarla bir araya geldi

Muğla’nın Büyükşehir statüsüne alınmasıyla Menteşe adını alan Merkez ilçeye bağlı köy ve mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelen CHP Menteşe Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Giresun,“Bizim yönetimimizde muhtarlarımız...

Giresun muhtarlarla bir araya geldi

Muğla’nın Büyükşehir statüsüne alınmasıyla Menteşe adını alan Merkez ilçeye bağlı köy ve mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelen CHP Menteşe Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Giresun,

“Bizim yönetimimizde muhtarlarımız belediye meclisinin doğal üyesi olacak. Belediye meclisinin yasa olarak yeterli olmasa bile uygulamada bunu mutlaka hayat geçireceğiz” dedi.

CHP Menteşe Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Giresun, Menteşe Merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla Keyfi Çadır’da bir araya gelerek, yapmak istediği çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Muğla’da yaşamış Muğla’da doğmuş, ailesinden ve geçmişinden beri Muğla’da olan bir Muğla aşığı esnaf çocuğu ve arastanın evladı olduğunu ifade eden Giresun, Menteşe Belediyesi’ne muhtarlarında bulunduğu bir yönetim anlayışı ile talip olduklarını kaydederek, “Sizlerle beraber, köylerimizle beraber nasıl bir yönetim anlayışı düşündüğümüzü açık şeffaf doğru samimi bir şekilde anlatmak için bugün bir araya geldik. Bizim yönetimimizde muhtarlarımız belediye meclisinin doğal üyesi olacak. Belediye meclisinin yasa olarak yeterli olmasa bile uygulamada bunu mutlaka hayat geçireceğiz bunu ben Hilmi Giresun olarak söylüyorum partimde söylüyor. Ben eğer bir köye mahalleye hizmet gidecekse o mahalleyle ilgili her mahalleyle ilgili Menteşe Belediyesi’nin bütçesinden pay ayıracağım. Bu pay sonradan ayrılmayacak, bütçede yer alacak. Benim muhtarım diyecek ki benim köyüme 100 bin TL bütçe ayrıldı, bu parayla köy meydanı yapılacak, yol yapılacak, suyu yapılacak, deresi düzenlenecek. Yapamayacağımız hiçbir şeyi vaat etmeyeceğiz. Siyasetçinin kapısında bekleyen değil yerel yönetimlerde eli önde ‘sayın başkanım’ diyerek gelen değil, belediye meclis üyesi olarak toplantıya katılan el kaldıran ret veren mahallesinin sorunlarını aktaran, bütçeden pay isteyen ama bütün ortaklarıyla katılan 48 köyü temsil eden 72 muhtarımızla birlikte çalışacağız” dedi.

“Bu seçimler farklı olacak”

2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin geçmiş yerel seçimlerden farklı olacağını kaydeden Giresun, “Muğla Büyükşehir statüsüne girerek önümüzdeki dönem için farklı ve köklü değişiklikler oldu. Artık Muğla 60 bin nüfusu ve 12 mahallesi ile değil 72 muhtarla Muğla’yı temsil eden köylerimiz 4 beldemiz ve Muğla’da ki mahallelerimizle birlikte Muğla merkez ilçemizin ismi de değişerek menteşe ilçesi olarak yaklaşık 100 bin nüfusa hizmet veren bir belediye oldu. Önümüzdeki seçimlerde 4 tane beldemizin belediye başkanlıkları kapatılarak, il genel meclisi, il özel idaremiz ve köy hizmetlerimiz kapatılarak Büyükşehir ve Menteşe ilçesi oluşarak seçimlere gideceğiz. Tabi ki bu süreç içerisinde muhtarlarımızın hizmet aldığı, bütçe aldığı köyüne ve beldesine yapmış olduğu hizmetlerin karşılığı ve Türkiye’deki milli gelirden alınan payla köyünüze ve beldemize hizmetleri elimizden geldiği kadar yaptığınızı biliyorum. Ama muhtarlık sisteminin çok sıkıntılı olduğunu, muhtarlarımızın kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalıştığını, muhtarlarımızın seçimle geldiğini, muhtarlarımızın demokrasinin ilk öğesi olarak köyünde seçilerek geldiğini hizmet açısından yetkisinin olmadığını çok iyi biliyoruz. Muhtarlarımızın siyasetçilerin kapısında, il genel meclisinin, daire müdürlerinin kapısında hizmet alabilmek için ne kadar efor sarf ettiklerini biliyoruz. Siyaset yapılarına göre hizmet aldıklarını biliyoruz ama muhtarlarımızın bu durumda olmaması gerektiğine inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Muhtarlar milletvekillerinin oyuncağı değil”

Muhtarlığımızın çok saygın bir meslek değil bir devlet görevi olması gerektiğini anlatan Giresun, muhtarların sosyal güvenliğinin yanı sıra her türlü giderlerinin devlet tarafından karşılanması gerektiğini inandığını kaydederken, muhtarların bir ilçe başkanının bir milletvekilinin bir oyuncağı değil, bu bölgede seçkin saygın insanlar olması gerektiğine inandığını da söyledi.

Giresun konuşmasında ayrıca Muğla’yı sadece 25 belediye meclisiyle yönetmek değil, katılımcı çoğulcu, bütçesini doğru kullanan,  bütçesini önce kendi bütçesi gibi bütçesini kamunun bütçesi gibi düşünerek harcayan köylerin gerçek sorunlarını tespit ederek, yatırımlara birlikte doğru kararlar vermek için yönetime talip olduklarını da ekledi.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.