Giresun, meslek odalarını ziyaret etti

Menteşe Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Giresun, 2 dönem Meclis Başkanlığını yaptığı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla’da faaliyet gösteren diğer meslek odaları ve Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.Menteşe Belediye...

Giresun, meslek odalarını ziyaret etti

Menteşe Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Giresun, 2 dönem Meclis Başkanlığını yaptığı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla’da faaliyet gösteren diğer meslek odaları ve Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Menteşe Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Giresun, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Giresun çalışmaları kapsamında, 2 dönem Meclis Başkanlığını yaptığı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Muğla’da faaliyet gösteren diğer meslek odaları ve Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Sırasıyla Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Muğla Şoförler ve Otomobilciler Odası, Giyim Eşyaları, Fotoğrafçılar, Seyyar Satıcılar, Temizleyiciler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası (GİTESFOB) ve Esnaf Odaları Birliği’ni ziyaret eden Menteşe Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Giresun ve beraberindekiler, yerel yönetimlerde odaların ve sivil toplum örgütlerinin önemine değindiler.

İlk olarak 2 dönem Meclis Başkanı olarak görev yaptığı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Hilmi Giresun’u burada Meclis Başkanı Mehmet Altınay ile MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş karşıladı. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Giresun, yerel yönetimlerde alacakları her kararda odaların ve sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerinin önemli yer tutacağını vurguladı. Giresun, MUTSO’nun kendi yaşamında çok önemli bir yeri olduğuna da değinerek, bugüne kadar uyum içerisinde sürdürdükleri oda çalışmalarını, yerelde de devam ettireceklerini dile getirdi.

MUTSO yönetimi de, Giresun’un da aralarında olduğu birliktelikte çok önemli hizmetleri yerine getirerek, odayı bugünkü seviyeye ulaştırdıklarını söylediler ve Giresun’u yola koyulduğu yerel yönetim aday adaylığında başarı dilediler.

Giresun daha sonra Muğla Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Burada Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökmen tarafından karşılanan Giresun, burada Muğla ilinin tarım, hayvancılık ve orman ürünlerinin borsa aracılığı ile değerlendirilmesinin üreticimizin ürünlerinin gerçek değerinde satılmasında önemli rol alması gerektiğini ve bu konuda yapılabilecek projelere yerel yönetimde de destek vereceklerini belirtti. Borsa yönetimi ise, bir belediye başkan aday adayının borsa konusunda sahip olduğu donanım ve bilginin kendilerini memnun ettiğini belirterek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Giresun, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Ölmez’e yaptığı ziyarette de, kendisinin de Arastada yetişen bir esnaf olduğu için esnafın sorunlarını birebir çok iyi bildiğini ve yerel yönetimde bu sorunları aşıp, esnafın yüzünün güldürecek projelere imza atıp, Muğla esnafını ve Arastayı canlandıracaklarının altını çizdi.

Muğla Şoförler ve Otomobilciler Odası’na yaptığı ziyarette Başkan Arif Tuna’yı yaklaşık 12 yıldır sürdürdüğü başarılı yönetimi için kutlayan Hilmi Giresun, şoför esnafının sorunlarını yakınen bildiklerini, Belediye Meclisi’nde de bu sorunlar üzerinde çözümler ürettiklerini, bundan sonra da sorun yaratan değil çözüm üreten bir anlayışla yollarına devam ederek, şoför esnafının yanında olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Menteşe Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Giresun’un sonraki durağı ise, Giyim Eşyaları, Fotoğrafçılar, Seyyar Satıcılar, Temizleyiciler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası (GİTESFOB) oldu. Başkan İsmail Şimşek tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Hilmi Giresun, esnafın sorunlarını yakından bildiği için bu sorunları meslek odalarının da katılımıyla yapacakları çalışmalarla çözeceklerini söyledi. Giresun, yönetim anlayışı olarak katılımcılığı çok önemsediklerinin altını çizerek, esnafın sorunlarına yönelik yapacakları çalışmalarda özellikle meslek odalarıyla birlikte hareket edeceklerini vurguladı.

Giresun daha sonra ise Muğla Esnaf Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Hilmi Giresun, “Muğla için birlikte düşünüp birlikte üretmeye devam edeceğiz. Ortak akılla hareket edeceğiz. Demokratik katılımcılığı en üst seviyeye çıkartacağız. Katılımcılık olmazsa olmazımız” diye konuştu.

Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız da, Giresun’un görüşlerine destek verdiklerini belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.