Gıda Kayıt Onay süresi uzatıldı

Gıda İşletmeleri için kayıt ve onay işlemlerin süresinin bu yıl sonuna kadar uzatıldığı açıklandı.7 Ocak 2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemleri’ hakkında yönetmeliğe...

Gıda Kayıt Onay süresi uzatıldı

Gıda İşletmeleri için kayıt ve onay işlemlerin süresinin bu yıl sonuna kadar uzatıldığı açıklandı.

7 Ocak 2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemleri’ hakkında yönetmeliğe göre, gıdaların kayıt yaptırılması ve onay yaptırılmasına iliştin süre 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, gıda kayıt ve onay belgesi almayanların cezalı duruma düşeceğini açıkladı. Ekici, “17 Aralık 2011 tarihinden önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar yönetmelikteki kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadır. Süt kayıt sistemine kaydedilmiş ve 31 Aralık 2013 tarihine kadar onay belgesi alamayan süt toplama merkezleri ve kayıt ve onay kapsamındaki gıda işletmeleri de en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar onay belgesi almak zorundadır” dedi.

İşlem yaptırmaya ceza

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ekici, tüm gıda işletmelerinin ivedi olarak gerekli kayıt ve onay işlemlerini tamamlamaları gerektiğinin altını çizerken, “Aksi halde Müdürlüğümüz Gıda Kontrolörlerince yapılacak denetimlerde hâlâ gerekli kayıt ve onay işlemini yaptırmamış gıda işletmesine rastlanılması durumunda kanunun ilgili maddesine istinaden yasal işlem başlatılacaktır” dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.