Gıda Denetimleri sürüyor

Dalaman ilçesinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde, gıda denetimi ve numune alma işlemleri Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen denetimlerle gerçekleştiriliyor.Dalaman...

Gıda Denetimleri sürüyor

Dalaman ilçesinde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde, gıda denetimi ve numune alma işlemleri Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen denetimlerle gerçekleştiriliyor.

Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz konu hakkında yaptığı açıklamada, “Tarladan sofraya gıda güvenliği sloganıyla, üretimin başından , tüketiciye sunulduğu noktaya kadar tüm aşamalarda gerekli denetimleri yapıp, vatandaşlarımızın AB standartlarında sağlıklı gıda tüketmesi için çalışıyoruz. Tüketicilere güvenli ve uygun kalitede gıda arzının sağlanması noktasında başlatılan denetimlerin belirli periyotlarda sürdürüldüğünü, bunun yanında satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimi, numune alınması, analiz ve kontrolünün daha etkin ve yeterli düzeyde yapılabilmesi konusuna da öncelik veriyoruz” dedi.

Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, Tarım Bakanlığınca programlanan ‘2012 yılı Gıda Denetim ve İzleme programı’ kapsamında Kasım ayı içerisinde Dalaman’da numune alma işlemlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Alınan numuneler İzmir, Muğla, Denizli, Ankara, İstanbul ve Antalya il kontrol laboratuarı Müdürlüklerine intikal ettirilmiştir. Halkımızın güvenli gıda tüketimini temin etmesi adına Müdürlüğümüzce kontrollerin düzenli olarak yürütülmekte olmakla birlikte gıda denetim personelince lüzum ya da şikâyete bağlı olarak, gerek görülmesi halinde sürekli olarak denetim ve kontroller yapılmaktadır. Yapılan denetim ve kontrollerde;

Yılın 12 ayı boyunca düzenli olarak birinci üretim ve tüketim yerlerinden yaş sebze ve meyve numuneleri alınarak zirai ilaç (pestisid) kalıntısı için analize gönderilmektedir.

Kasım ayı içerisinde de yıllık denetim proğramı kapsamında muhtelif (et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, hazır yemekler, bal, glutensiz ürünler, alkollü içecekler, yağlar v.b. ) ürünler için; Jelatin, bitkisel yağ, domuz eti, tek tırnaklı eti, aflatoksin B1, toplam aflatoksin, metenol, balda genel analizler ve özellikle mikrobiyolojik analizlere tabi tutulmak üzere laboratuarlara ulaştırılmaktadır. Laboratuar sonuçları ilçe müdürlüğümüze ulaştığı andan itibaren olumsuz sonuçlar için yasal süreç başlatılmaktadır” dedi.

Ergün Akdeniz açıklamasının sonunda, “5996 Sayılı ‘Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’ hükümleri doğrultusunda 2012 yılı Gıda Denetim ve İzleme programı dahilinde gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerlerinden numune almak için ilimizde görevli denetim ve kontrol aracımız Kasım ayı içerisinde ilçe müdürlüğümüz emrine verilmiştir. Söz konusu araç numune alımı için tam donanımlıdır” diye konuştu.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.