Gezi eylemleri Bodrum’da da devam ediyor

İstanbul Taksim ve Gezi Parkında yaşanan olaylarının 20 inci gününde Muğla’nın Bodrum ilçesi Belediye Meydanından da tepki sesleri yükseldi. Bodrum Belediye Meydanında toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları...

Gezi eylemleri Bodrum’da da devam ediyor

İstanbul Taksim ve Gezi Parkında yaşanan olaylarının 20 inci gününde Muğla’nın Bodrum ilçesi Belediye Meydanından da tepki sesleri yükseldi. Bodrum Belediye Meydanında toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile olayları protesto etti. İstanbul Gezi Parkın dan gelen bir genç Taksim Gezi Parkı Komitesinin açıklaması ve bu açıklamaya Bodrum’dan destek veren kuruluş ve platformların adını okudu.

Akşam gün batmadan başlayan eylemler gece geç saatlere kadar devam etti. Bireysel olarak bazı sloganlar atmaya çalışan kişiler ile ellerinde bira içerek eyleme gelen kişiler uyarıldı.

Çarşı gurubu üyeleri ellerinde pankartkar ile sloganlar atarak toplu olarak alana geldi. Bodrum Belediye Meydanına gelen bazı bayanlarda ellerindeki tencere ve tavalar ile tepki gösterdi. Eylemlere katılanların arasında bayanların çoğunlukta olduğu gözlendi.

Meydanda yere kartonlar üzerine yazılmış çeşitli protesto sloganlarının yanısıra olaylar sırasında ölen eylemcilerin isimleri yazılarak mum yakıldı.

Sosyal medya üzerinden alınan haberler alanda toplananlara megafonlar ile aktarıldı. Birçok vatandaş ev ve işyerlerinde televizyonlardan izledikleri olaylara tepki göstermek amacıyla Belediye Meydanında toplanıp tepkilerini şarkılar marşlar söyleyerek, heryer Taksim her yer Gezi şeklinde sloganlar atarak dile getirdi.

Yoldan geçen araçların birçoğunun içindeki vatandaşlar da ellerine aldıkları Türk Bayraklarını sallayarak Belediye meydanındaki vatandaşlara destek verdi. Bodrum Belediye Meydana katılım gece boyunca değişerek devam etti.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.