Gezgin: Memurlar hesap sormalı

Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi Başkanı İncilay Gezgin, memurun ilk defa Temmuz ayında çalışanın ve emeklinin zam almadığı bir tarih olarak yazıldığını söyledi.  “Bugün 15 Temmuz 2014. yani Memur-Sen...

Gezgin: Memurlar hesap sormalı

Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi Başkanı İncilay Gezgin, memurun ilk defa Temmuz ayında çalışanın ve emeklinin zam almadığı bir tarih olarak yazıldığını söyledi.  “Bugün 15 Temmuz 2014. yani Memur-Sen tarafından tarih yazılan gün. İlk defa  Temmuz ayında çalışanın, emeklinin maaşında bir kuruş bile zam alamadığı tarih. Sadece maaşınızda değil, sabit ek ödemenizde, aile yardımı gibi sosyal ödemelerde de bir kuruş bile zam alamadınız. Çünkü kendisini memur sendikası sananlar,   toplu sözleşmede hükümetin teklifinden bile daha düşük bir teklife evet dediler. Enflasyon farkını bile istemediler.” Diyen Gezgin; “Temmuz ayı itibarıyla pratisyen hekim 119 TL, ebe hemşire, sağlık teknisyenleri ve sağlık memurları 60 TL, Memurlar 46 TL, Hizmetliler aylık 28 TL zarardalar.

Aile yardımı Temmuz 2013’te 163 TL iken, Temmuz 2014’te de 163’TL olarak kaldı. Halbuki sadece yüzde 3+3 evet denilseydi bugün aile yardımı 178 TL olacaktı.

Ama tüm bunları Memur-Sen istemedi. Memurları düşünmedi.  Onlar hesabını sadece kendi siyasi ikballeri üstüne yaptı ve toplu sözleşmede imzayı attı. “şeklinde konuştu.

En kutsal mesleği icra eden,vatandaşa sağlık hizmetini sunan çok değerli sağlık çalışanlarının maaşlarının artmadığı gibi enflasyon karşısında eridiğini ifade eden Gezgin; “Hükümetin teklifinden daha düşük bir zamma imza atanlara, Memurun ocağına incir ağacı dikenlere memurlar gerekli dersi vermeli, bunlara daha fazla tahammül etmemelidirler.

Malum sendikaya her ne şekilde olursa olsun üye olan veya üye yapılanlar, kendilerine 2014’ü zehir eden, ceplerine kocaman bir delik açan, enflasyon canavarına memuru teslim eden malum sendikaya gereken cevabı vermelidirler.Ya da ben başkaları için çalışıyorum hükümetin memurları daha çok alsın ben devletin memuru olarak zamsız maaş ile çalışmaya, enflasyonun altında ezilmeye razıyım, çocuğumun rızkını başkaları yesin diyorsanız Türk Sağlık-Sen olarak söyleyecek sözümüz yok.

Mübarek Ramazan ayı içerisinde olduğumuz bu günlerde, devlet memuruna zam almamayı, asgari ücretli olarak çalışanlara günlük 4 Kuruş zam ile 891 TL ‘ye reva görenlere tüm çalışanlarımızın gereğini yapacaklarını umut ediyorum.”dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.