Geyik Kanyonu’nda, Geyik üretilecek

Muğla Valisi Amir Çiçek, Doğal Cennet Geyik Kanyonu Projesi kapsamında düzenlenen geziye katılarak, kanyonda yürüyüş yaptı. Vali Çiçek, kanyonda Geyik üretilmesi için proje hazırlanmasını istedi.Muğla Valisi Amir Çiçek...

Geyik Kanyonu’nda, Geyik üretilecek

Muğla Valisi Amir Çiçek, Doğal Cennet Geyik Kanyonu Projesi kapsamında düzenlenen geziye katılarak, kanyonda yürüyüş yaptı. Vali Çiçek, kanyonda Geyik üretilmesi için proje hazırlanmasını istedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek ve beraberindekiler, Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi sınırlarında yer alan Geyik Kanyonunda yürüyüş yaptı. Ula Kaymakamlığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından yaklaşık 700 bin TL harcanarak hayata geçirilen 20 kilometre uzunluğundaki ‘Doğal Cennet Geyik Kanyonu Projesi’ kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Vali Amir Çiçek, CHP Muğla milletvekili Nurettin Demir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dağcılık Topluluğu ve doğaseverler katıldı.

“Ula çok yönlü bir turizm ilçesi”

Vali Çiçek ve beraberindekiler, 20 kilometrelik Geyik Kanyonunda yürüyüş yaparken, Vali Amir Çiçek, “Bugün burada buluşma yapıyoruz, bir tören yapmıyoruz. Bugün buraya spor yapmak, yürümek için geldik. Bugün biz GEKA projesi ile Muğla’daki alternatif turizm yollarından birisini gerçekleştiriyoruz. Ula ilçemiz sadece deniz, sadece imar yok, sadece tarih yok. Ula’da tarihin, denizin, kumun, su sporlarının yanında işte güzelim ormanı, kanyonu, oksijeni bol içerisinde değişlik hayvan türleri bulunan, insan stresli geldiği zaman stresini atan ve sağlıklı yaşamasını sağlayan, bir kanyon var. Geyik Kanyonu’nu biliyorsunuz ama daha iyi tanıtılması gerek. Valilik olarak alternatif turizm üzerinde duruyoruz, bu Geyik Kanyonu’nu da alternatif turizm içerisine koymak şartıyla, daha iyi tanıtılması, buraların turizme açılması konusunda Bir dizi çalışma daha yapacağız” dedi.

Kanyona Geyik bırakılacak

Vali Amir Çiçek, kanyonda geyik olup olmadığını sorması üzerine, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden bir görevli, “Nadir olarak var. Görmek imkansız” demesi üzerine Vali Çiçek, “Bu alanda geyik de üretelim. Bundan sonraki hedefimiz Geyik üretimi ile ilgili proje’ olsun dedi.

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz ise konuşmasında, kanyon ve proje hakkında bilgiler vererek, şunları ifade etti: “20 Kilometre uzunluğundaki Geyik Kanyonumuz oldukça zengin faunası, eşiz görünümündeki şelaleleri, irili ufaklı mağaraları, endemik türde bitkileri ve yaban hayatıyla en başta gelen doğal değerlerimizdir. Kaymakamlık olarak alternatif turizm değerlerimizi sağlıklı şekilde planlayıp tanıtmaya ve ziyaretçilerin asgari taleplerini karşılamaya yönelik projeler üretmeye devam ediyoruz. Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan “Doğal Cennet Geyik Kanyonu” projesi 2013 Yılında Güney Ege Kalkınma Ajansına (GEKA) sunuldu ve başarılı projeler arasında değerlendirilip maddi destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında, 20 Kilometrelik kanyonun başlangıcında mesire alanı, peyzaj düzenlemesi ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kurulumlar inşa edildi ve mesire alanının elektrik ve su altyapıları tamamlandı. Yine proje kapsamında kanyonun tanıtımına yönelik, projenin basına tanıtılması, organizasyonlar, broşür ve tanıtım filmi, turizm rehberi el kitapçığı hazırlanması ve basımı faaliyetleri, gerçekleştirildi. Geçimini arıcılıktan temin eden yöre halkına yönelik, arıcılık kursu, turizm iletişim ve İngilizce kursları verildi” dedi.

Kaymakam Yılmaz, proje ile birlikte temel hedeflerinin yerel potansiyeli harekete geçirmek olduğuna işaret ederek, “Kanyona gelen ziyaretçi sayısını arttırmak ve gelen turistlere kaliteli hizmet sunarak bölgenin doğa turizmi, doğa yürüyüşü ve geriatri faaliyetlerinde cazibe merkezi olmasını sağlamak istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeyi planladığımız bu çalışmalarımız neticesinde, ilçemizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıp yerli ve yabancı ziyaretçilerimizle buluşturacağız. Ayrıca bu çalışmalarımız nedeniyle İlçenin istihdam gelir ve düzeyine önemli ölçüde gelir alacağımız kanaatindeyim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek, kanyonun fotoğraflarından oluşan sergiyi dolaştı ve köylüler tarafından sergilenen yöresel ürünleri tadarak, ürünler hakkında bilgi aldı. Kanyonun içerisinde ziyaretçilerin oturup dinlenebilecekleri otantik alanlar, mesire yeri ve seyir terasları ve kanyona gelen vatandaşların asgari ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapılar hakkında bilgi alan Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Muğla Vali Yardımcıları Mevlüt Kurban, Fikret Çavuş, Fatih Ürkmezer, Ula Kaymakamı Ali Yılmaz , Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, daire müdürleri, Gençlik Merkezi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dağcılık Topluğundan sporcularla birlikte kanyonda yürüyüş yaptı.

Yürüyüş esnasında Ula Kaymakamı Yılmaz’dan kanyon hakkında bilgiler alan Vali Çiçek, yaklaşık 1.5 saat süren yürüyüşün ardından Arıcılar Köyü’ndeki kanyonun giriş noktasında yürüyerek geri döndü.

Bu haber toplam 609 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.