GETOB’dan Turizm Şöleni

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yönetimi; Ülkemizin en gözde tatil destinasyonlarından olan Güney Ege Bölgesinin ön plana çıkartılması, turizm sezonunun uzatılması ve bölgenin iç turizmde beklediği...

GETOB’dan Turizm Şöleni

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yönetimi; Ülkemizin en gözde tatil destinasyonlarından olan Güney Ege Bölgesinin ön plana çıkartılması, turizm sezonunun uzatılması ve bölgenin iç turizmde beklediği payı almasını sağlayabilmek amacıyla İç Pazar Turizm Şöleni düzenliyor.

GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu; konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “Güney Ege Bölgesindeki Konaklama sektörü temsilcileri ile Ülkemizin önde gelen Havayolu Firmalarını ve İç pazarda söz sahibi olan Tur Operatörleri ve Seyahat Acentelerinin temsilcilerini bir araya getirilerek Şölen havası içerisinde Turizm’in üç ana aktörlerini yani Havayolu-Acente-Otel yetkililerini bir salonda buluşmalarını, tanışmalarını, kaynaşmalarını, işbirliği yapmalarını sağlamak istiyoruz.

Bölgemiz için tüm sektörlerin ortak paydası Turizm’dir. Turizmin ayrılmaz bütünü olan bu üç aktörün güç birliği yapmaları halinde iç pazarda da beklediğimiz turisti alabiliriz. Ancak bu sayede bölge ekonomisi canlanır ve istihdam yaratabiliriz” dedi.

Yönetim Kurulu olarak uzun zamandır bu konuda çalışma yaptıklarının ifade eden Başkan Bülbüloğlu;

“Yapılacak Şölenin özellikle yatak sayısı az olan küçük işletmeler için büyük bir fırsat olduğunun altını çizen GETOB Başkanı; Yatak sayısı fazla olan büyük işletmeleriniz zaten Satış/Pazarlama birimi kanalıyla gerek katıldıkları fuarlarda ve gerekse; Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleriyle yaptıkları görüşmelerle tesislerini tanıtıp pazarlayabiliyorlar. Ama küçük işletmecilerimizin bir çoğu bunu yapamıyordu. İşte onlar için büyük bir fırsat. Şölene katılarak çalışmak istedikleri Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleriyle bire bir görüşmede bulunsunlar. Tesislerini tanıtıp işbirliği yapsınlar ve tesislerini pazarlasınlar.”diye konuştu.

Bölge için bir ilk

İç Pazar Turizm Şöleni’ni her yıl yapmayı planladıklarını ifade eden Başkan Bülbüloğlu; “Bu çalışma bölgemiz açısından bir ilk olacak. Umarım bölge turizmcileri ve işletmecileri bu fırsatı iyi değerlendirir. Şölenimiz 15 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 09.30- 18.00 arasında Grand Yazıcı Mares Hotel Büyük Salon’da gerçekleştirilecek. Havayolu Firmaları, Tur Operatörleri ve Seyahat Acentelerinden oluşan katılımcı firmalara ücretsiz stand yeri tahsisi yapacağız. Bölgemizden katılacak olan ziyaretçilerimiz de giriş ücreti ödemeyecekler.

Beklenen verimi alırsak bu organizasyonu geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Bölge işletmecilerimiz açısından, Ülkemizin saygın Havayolu Firmaları, Tur Operatörleri ve Seyahat Acentelerinin üst düzey yöneticilerini tek tek ziyaret etmek ve onlara ulaşmak hem çok maliyetli hem de zamanlama açısından neredeyse imkânsız gibi. Tabiri caiz ise; fırsat ayağımıza kadar gelmiş olacak. Bu şansı iyi değerlendirmek lazım.”dedi.

Bülbüloğlu, bütün turizmcileri şölene davet etti.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.