GETOB’dan İlkyardım Kursu

Üyelerinin ve Konaklama Sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki kurslar açan GETOB yoğun talep üzerine İlkYardım Kursu açtı.Konu hakkında bilgi veren GETOB Müdürü Ö.Cahit Sarıbey şunları söyledi:“Geçmiş yıllarda...

GETOB’dan İlkyardım Kursu

Üyelerinin ve Konaklama Sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki kurslar açan GETOB yoğun talep üzerine İlkYardım Kursu açtı.

Konu hakkında bilgi veren GETOB Müdürü Ö.Cahit Sarıbey şunları söyledi:

“Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da eğitim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 2014 Ocak ayından beri açtığımız kurs sayısı 7 oldu.

Bu kez İlkyardım konusunda eğitim çalışması yapıyoruz. Bilindiği üzere; Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan İlkyardım Yönetmeliği’nin 16. Maddesinde zikredilen Tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan iş yerlerinde, her on personel için bir olmak üzere, bu yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş merkezden en az “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış "İlkyardımcının bulundurulması zorunludur.

Ve yine; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinin 8. Maddesi hükümlerine istinaden üzere işletmelerde personel sayısı ile doğru orantılı olarak istihdam edilmesi zorunluluğu bulunmakta olduğundan  üyelerimizin ve sektörümüz çalışanlarının bu husustaki eksikliğini gidermek amacıyla İlkyardım Kursu açtık”

Sarıbey şunları ilave etti: “GETOB tarafından açılan kurslar her zaman yoğun ilgi görüyor. Bu sefer de ilana çıkmamızla sınıfın dolması bir oldu. Şu an kursiyerler 16 saatlik Temel İlkyardım eğitiminden geçiriliyor. Kurs sonunda yapılan teorik ve uygulamalı sınavda başarılı olanlar Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen Belgelerini almış olacaklar. Talepler doğrultusunda Mesleki kurslar açmaya devam edeceğiz”

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.