GETOB’dan cankurtaran kursu

Turizm Sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda çeşitli kurslar açan  Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, (GETOB) 24-27 Haziran 2013 Tarihleri arasında Havuzlar için Bronz Bröve Cankurtaran Kursu açtı.GETOB...

GETOB’dan cankurtaran kursu

Turizm Sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda çeşitli kurslar açan  Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, (GETOB) 24-27 Haziran 2013 Tarihleri arasında Havuzlar için Bronz Bröve Cankurtaran Kursu açtı.

GETOB tarafından açılan Cankurtaran Sertifikalı Personel Yetiştirme kursuna katılanlar bir yandan eğlenirken bir yandan da Cankurtaran’lık tekniklerini öğrendiler.

Sağlık Bakanlığı tarafından Özel Havuzlar ve süs havuzları dışından kalan tüm havuzlarda yani; Otel, Apart, Aqua parklar ve sitelerin havuzları dahil olmak üzere tüm havuzlarda bulundurulması zorunlu olan “Cankurtaran Sertifikalı Personel” yetiştirmek için açılan kursa Marmaris, Datça, Ortaca ilçeleri ile Sarıgerme, Turunç ve Gökova Beldelerinde bulunan konaklama tesislerinden gelen kursiyerler katıldı.

Kursiyerler adında düşüncelerini ifade eden Ayşe Ekiz, “Bu kursa Datça’dan katılıyorum. Volkan hocamız tarafından verilen eğitimler zor olduğu kadar eğlenceli geçiyor.  Yüzme bildiğimiz için boğulan bir kişiyi rahatlıkla kurtarırız diye düşünüyorduk.  Meğer birisini kurtarayım derken kendimiz de boğulabilirmişiz. Şimdi ne kadar yetersiz olduğumuzu gördük.

Şu anda edindiğimiz bilgilerle bu konuda kendimize olan güvenimiz arttı. Aldığımız bu eğitimle olası boğulma vakalarında ne yapılması gerektiğini en ince ayrıntısına kadar öğrenmenin güzelliğini yaşıyoruz” dedi.

Kurs hakkında bilgi veren GETOB Müdürü Ö.Cahit Sarıbey, “GETOB olarak 2013 yılı içerisinde üçüncü Cankurtaran kursumuzu açmış bulunuyoruz. Şu an Türkiye Sualtı Federasyonu Gümüş Cankurtaran Eğitmenlerinden Volkan Dikmen tarafından Havuzlarda görev alanlar için Bronz Bröve Cankurtaran kursu veriliyor. Bu kursun devamında 28 Haziran-01 Temmuz 2013 ‘de denizde görev alacaklar için Gümüş Bröve Kursumuz olacak. Toplamda 32 kursiyerimiz var. Tüm kursiyerler Cankurtaran olabilmek için Teorik bilgilerin yanı sıra, Uygulamalı eğitim alıyorlar. Buna ilaveten İlk yardım dersleri de görmekteler. Katılımcılarımız bu kursu tamamlamak için çok gayretliler, kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar Brövelerini alabilecekler” diye konuştu.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.