GETOB eğitimleri sürüyor

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği’nin eğitimleri aralıksız olarak sürerken, yeni yılın ilk kursu olan Havuz suyu Operatörlük kursuna yoğun bir başvuru yapıldı.Turizmde beklenen seviyenin yakalanabilmesi amacıyla bir yandan...

GETOB eğitimleri sürüyor

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği’nin eğitimleri aralıksız olarak sürerken, yeni yılın ilk kursu olan Havuz suyu Operatörlük kursuna yoğun bir başvuru yapıldı.

Turizmde beklenen seviyenin yakalanabilmesi amacıyla bir yandan yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılarak bölge tanıtımı yapan GETOB Yönetimi, diğer yandan hizmet kalitesinin yükseltilmesi için Eğitim çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. 2013 yılında geniş katılımlı dört bilgilendirme toplantısı ve 14 mesleki kurs açarak bölgede en çok kurs açan Mesleki Sivil Toplum Kuruluşu olma unvanını elinde bulunduran GETOB, 2014 yılında da eğitimlerine devam diyor.

“Eğitime devam”

Marmaris Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak yeni yılın ilk kursunu açmak için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren GETOB Müdürü Ö. Cahit Sarıbey, “Yönetim Kurulumuz üyelerimizin ve sektörümüzün mesleki anlamda ihtiyaç duyduğu konularda kurs açılmasını her toplantıda dile getirmektedir. Gelen talepler doğrultusunda çalışmalar yaparak ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği protokolleri imzalıyor ve kurs açıyoruz. 2014 Yılının ilk mesleki kursu da Havuz Suyu Operatörlüğü olacaktır. 48 saat süreli olan bu kurs 21 Ocak Salı günü başlayacak ve devam mecburiyeti vardır” dedi.

İlgi sevindirci

Kursun ilanı edilmesinin ardından yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden GETOB Müdürü Sarıbey, “Kursla ilgili afişimizi astığımız andan itibaren aynı gün içerisinde 34 kursiyerin girişi yapıldı. Yoğunluğu bekliyorduk, ama bu kadar hızlı olacağını inanın biz de tahmin edemedik. Katılım taleplerini almaya devam ediyoruz. Bu kursu birkaç kez tekrar edeceğimiz anlaşılıyor. Talep olduğu sürece kurslarımızı açmaya devam edeceğiz” dedi.

İl dışından da talep var

GETOB sorumluluk alanı içerisinde yaşayan kişilerin yanı sıra açılan kurslara Muğla’nın diğer ilçe, belde ve köylerinden başvuru olduğunu belirten Sarıbey, “Daha önce de farklı şehirlerden kursiyerlerimiz olmuştu. Bu kursumuza da Eskişehir ve Denizli’den şu an beş kurs başvurusu aldık, bu durumun memnuniyet verici bir durumdur” dedi.

“İşbirliği önemli”

Kamu kurumlarıyla yapılan işbirliğinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Sarıbey, “Açtığımız tüm kurslarımızı mutlaka ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte yapıyoruz. Bu işbirliği hem kursun ciddiyetini ortaya koyuyor, hem de kurs sonunda başarılı olanlara verilen belge veya sertifika tüm Türkiye’de geçerlilik kabul görüyor. Bu vesile ile kursların açılması noktasında bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, değerli çalışma arkadaşlarına ve FORSA Kimya Yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.