Gerçek önderler ölümsüzdür

Büyük Devlet Adamı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74. Yıldönümünde Muğla merkez ve diğer ilçelerinde düzenlenen törenler ve etkinliklerle anıldı. 7’den 70’e herkes Ata’sını saygı ve özlemle anmak...

Gerçek önderler ölümsüzdür

Büyük Devlet Adamı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74. Yıldönümünde Muğla merkez ve diğer ilçelerinde düzenlenen törenler ve etkinliklerle anıldı. 7’den 70’e herkes Ata’sını saygı ve özlemle anmak ve O’na bağlılığını bir kez daha göstermek için tören alanlarına koştu.

Muğla’da düzenlenen Anma Töreni Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Saat 08.45’de İl Protokolü, Resmi ve Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve dernek temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar tören alınandaki yerlerini aldılar. Burada Muğla Valisi Fatih Şahin, Garnizon Komutanı Jand. Kur. Alb. Fevzi Kurşun, Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün anıta çelenk sunmasından sonra kurum ve kuruluşlar, siyasi partiler ve derneklerde çelenklerini sundular. Saatler Ata’nın ölüm saati olan 09.05’i gösterdiğinde ise sirenler çalmaya başladı. 2 dakika boyunca hayat adeta durdu ve saygı duruşu yapıldı. Saygı Duruşu’nun ardından da İstiklal Marşımız eşliğinde Ay Yıldızlı Bayrağımız gönderden yarıya indirildi.

Daha sonra törene katılanlar ve vatandaşlar ellerindeki karanfilleri Anıta bırakmasıyla tören sona erdi.

Ayrıca, Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde “Atatürk ve Eğitim” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Uşun katılırken, Muğla Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Mustafa Kemal’in Sonsuzluk Türküsü” adlı bir program sahneye kondu.

Atatürk ölümün 74. Yıldönümünde Muğla’nın ilçe ve beldelerinde de düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle anıldı. Diğer anma etkinlikleri de Muğla merkez ve ilçelerde de gün boyunca devam etti.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.