GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT KORKUTTU

Bodrum’da düzenlenen Paramedikler Tatbikat gerçeğini aratmazken, görüntülerin senaryo olduğunu bilmeyen vatandaşlar gerçek olay zannetti.Bodrum ilçesinde tatbikat gereği bıçaklanan adamı gören bazı vatandaşlar senaryoyu gerçek...

GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT KORKUTTU

Bodrum’da düzenlenen Paramedikler Tatbikat gerçeğini aratmazken, görüntülerin senaryo olduğunu bilmeyen vatandaşlar gerçek olay zannetti.

Bodrum ilçesinde tatbikat gereği bıçaklanan adamı gören bazı vatandaşlar senaryoyu gerçek sandı.

22 Aralık Paramedik Günü dolayısıyla Bodrum'daki paramedikler bir tatbikat düzenledi. Bodrum İskele Meydanı'nda düzenlenen tatbikatta karı-koca kavgası işlendi. Senaryo gereği Ayşegül Turgut ve Hidayet Değirmen isimli iki paramedik üyesi, tatbikatta evli bir çifti canlandırdı. Sokak ortasında tartışan karo koca, bir müddet bağırarak yolda yürüdü. Boşanmak istemediğini söyleyen koca, kadını sokak ortasında tekme tokat dövdü. İskele Meydanı'na kadar kavga eden çifti vatandaşlar ayırdı. Tartışmanın bittiği sırada ikadın cebindeki bıçağı çıkarıp kocasını yaraladı. Olay yerine ambulans çağrılırken, kocasını bıçaklayan kadın ise sinir krizi geçirdi. Olay yerine gelen ambulanslarla paramediklerin yaralılara ilk müdahalesinin anlatımı sonrası tatbikat sona erdi.

Yoldan geçen vatandaşların tatbikat gereği yapılan canlandırmayı gerçek sanması ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Yaklaşık yarım saat süren tatbikatın sonunda, çevredeki kafelerde oturan ve tatbikatı izleyen vatandaşlar paramedikleri alkışladı.

Türkiye Paramedik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Atilla, 22 Aralık Paramedik Günü dolayısıyla Bodrumlu paramedikler olarak bir tatbikat yaptıklarını belirterek, "Paramediğin Türkiye'deki 20. yılı. 1992'de başladı. 20 yıldır Türkiye'de paramedik var. 20 yılda Türkiye'deki acil sağlık hizmetlerinin geldiği nokta çok çok iyi durumda'' dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.