Genç yazar Vali’ye kitaplarını hediye etti

11 yaşında iken 2012 yılında ‘Melis’ isimli romanı ile Türkiye’nin ‘En Genç Yazar’ı ünvanını alan Muğla’nın Menteşe ilçesi Türdü 100. Yıl ortaokulu üçüncü sınıf öğrencisi Şefika Güney, Muğla Valisi Amir...

Genç yazar Vali’ye kitaplarını hediye etti

11 yaşında iken 2012 yılında ‘Melis’ isimli romanı ile Türkiye’nin ‘En Genç Yazar’ı ünvanını alan Muğla’nın Menteşe ilçesi Türdü 100. Yıl ortaokulu üçüncü sınıf öğrencisi Şefika Güney, Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Şefika Güney’e Türdü 100. Yıl Ortaokulu Müdürü Sunday Özcan eşlik etti.

Vali Çiçek, kitapları ve yazma süreci hakkında genç yazardan bilgi alırken, bu yaşta kitap yazmanın büyük bir başarı olduğunu ve diğer öğrencilere de örnek olması gerektiğini söyledi.

Şefika Güney, Melis ve Can Dostumla Birlikte kitaplarını Vali Çiçek’e hediye etti.

Şefika Güney, 2011 yılında bir yılda okuduğu 285 kitap ile Türkiye’de en fazla kitap okuyarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’den, 2012 yılında ise kendisine ait 285 kitap rekorunu 355’e çıkararak dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından ödüllendirildi. 2013 yılının Mart ayında Türkiye’nin en genç yazarı unvanı ile Ordu valiliği tarafından Karadeniz Kitap Fuarı’na davet edilen Şefika Güney, fuarda bir günde imzaladığı 350 kitap ile rekor kırdı. 2013 yılının Kasım ayında Mersin’de düzenlenen Konuşan Kitap Şenliğine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından davet edilen genç yazara ikinci defa plaket verildi. Muğla’nın Menteşe ilçesi Türdü 100. Yıl Ortaokulu 3. sınıfta okuyan Şefika Güney, aynı zamanda üstün zekalı öğrencilerin devam ettiği Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisidir.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.