GENÇ KIZIN YAPTIKLARI TAKDİR TOPLUYOR

13 YAŞINDA MAKROME YAPARAK SATIYORMuğla’nın Menteşe İlçesine bağlı Yenice Mahallesi’nde yaşayan İlayda Akkaya (13), yaptığı örme sanatı ile çevresinde bulunanların takdirini topluyor. Pandemi sürecinde birçok öğrenci...

GENÇ KIZIN YAPTIKLARI TAKDİR TOPLUYOR

13 YAŞINDA MAKROME YAPARAK SATIYOR

Muğla’nın Menteşe İlçesine bağlı Yenice Mahallesi’nde yaşayan İlayda Akkaya (13), yaptığı örme sanatı ile çevresinde bulunanların takdirini topluyor. Pandemi sürecinde birçok öğrenci gibi evde geçirdiği zamanı makrome yaparak değerlendiren Akkaya, yaptıklarını satışa sunmaya hazırlanıyor.

Sinan Boyacı

Muğla’nın Menteşe İlçesine bağlı Yenice Mahallesi’nde yaşayan 13 yaşındaki İlayda Akkaya, yaptığı örme sanatı olan makrome ile çevresinin takdirini topluyor. Covid -19 sürecinde birçok öğrenci gibi evde geçirdiği zamanı değerlendirmek isteyen 13 yaşındaki Akkaya, makrome yaparak satış yapmaya hazırlanıyor.  Akkaya, “Makrome son dönemde popüler bir sanat oldu. Birçok ürün yapabiliyorum” dedi.

İlk siparişlerini almanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen İlayda Akkaya, “Son dönemde öne çıkan makrome süsler tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Makrome ayna, saksı, duvar süsü, terlik, hamak, anahtarlık gibi birçok ürün üretebiliyorum. Bu parayla ailemin ve kendi ihtiyaçlarını karşılayacağım” diye konuştu.

 

“BİR KİŞİ İSTERSE HER ŞEYİ YAPAR”

Bir kişinin isterse her şeyi yapabileceğini vurgulayan İlayda Akkaya, “Ben dışarıya çıkamadığım için evde bunları üretmeye çalıştım. El işi örgüler, battaniyeler, bebek eşyaları, Makrome ayna, saksı, duvar süsü, terlik, akla gelebilen her şey evde yapılabilir. İnsan biraz çabalayınca her şey oluyor. Bu örgü işine başlamamda en büyük destekçim annemdi. Annemden görerek başladım” dedi.

Kızının hep arkasında olduğunu belirten Rukiye Akkaya, “Özellikle bu karantina sürecinden dolayı sürekli evdeyiz, her gün kızımın dersleri olmadığında örüyoruz. Yani sürekli elimizde bir örgü halindeyiz. Yakın çevremizle başladık bu işe. Talepler giderek artıyor ileride kızımla birlikte sosyal medya üzerinden satış yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 149 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.