Gemiler esnafı güldürdü

Marmaris Limanı iki lüks gemiyi aynı anda ağırladı. İki dev gemi Marmaris Limanı'na 4 bine yakın turist getirdi. 'Aida Diva' ve 'Nautica' adlı iki dev yolcu gemisi limana demirlerken Gemilerden inen toplam 4 bin civarı turist turist...

Gemiler esnafı güldürdü

Marmaris Limanı iki lüks gemiyi aynı anda ağırladı. İki dev gemi Marmaris Limanı'na 4 bine yakın turist getirdi. 'Aida Diva' ve 'Nautica' adlı iki dev yolcu gemisi limana demirlerken Gemilerden inen toplam 4 bin civarı turist turist Marmaris çarşısında alış veriş yaparken esnafın yüzü güldü.

Heraklion Limanı'ndan gelen dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden İtalyan bayraklı "Aida Diva", yolcu gemisi 2 bin 760, Mikanos Adası'ndan gelen Bahama bayraklı 'Nautica' adlı yolcu gemisi 1071 turisti Marmaris’e getirdi. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gruplar halinde karaya çıkan turistler, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklere sahip yerlerini gezdi

Marmaris'e günübirlik olarak gelen kruvaziyerlerden "Aida Diva"nın Antalya'ya, "Nautica"nın ise Yunanistan'ın Rodos Adası'na gitmek üzere gece saatlerinde limandan ayrıldı.

Sonbaharda turist akını

Ekim ayında dev yolcu gemilerinin Marmaris'e gelmeye devam edeceğini ifade eden Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi Genel Müdürü Şükrü Tugay, "Ekim ayı genelde Doğu Akdeniz’deki aşırı sıcakların bitmesiyle gemilerin daha çok seçtiği bölgeler oluyor. Marmaris’te Ekim ve Kasım ayında da devam etmek üzere yüksek sayıda gemi ve yolcu bekliyoruz" dedi. Sonbahar mevsiminde dev gemilerin Türkiye'yi daha çok tercih ettiğini belirten Tugay, "Bu işin sezonu bizim sektörümüzde daha çok Eylül, Ekim ve Kasım olarak gözükmektedir. Bu sene Ekim ayında 28 gemi bekliyoruz. Kasım ve Aralık ayında da toplan 17 gemi gelecektir. Gelen gemiler yaz sezonunda gelen gemilerden daha büyük ve yolcu kapasitesi daha yüksek. Yolcu milliyetlerinin çeşitliliği açısından da daha fazladır. Amerikan, İspanyol, Fransız, İtalyan, Fransız, Alman yolcular gelmeye devam edecek" dedi.

Bu haber toplam 147 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.