Gelirlerin yüzde 85’i vergiden

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında yaptığı değerlendirme ve açıklamasında, Türkiye bütçesinin yüzde 85’inin vergi gelirlerinden karşılandığını açıkladı.24 Şubat-2 Mart tarihleri...

Gelirlerin yüzde 85’i vergiden

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında yaptığı değerlendirme ve açıklamasında, Türkiye bütçesinin yüzde 85’inin vergi gelirlerinden karşılandığını açıkladı.

24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan 25’inci Vergi Haftası kutlamaları başladı. Hafta nedeniyle açıklama yapan Muğla vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, verginin devletin varlığının temel koşulu olduğunu açıkladı.

Vergi gelirlerinin milletlerin varlıklarını, bağımsız ve güçlü olarak devam ettirmelerine imkân veren en önemli kaynaklardan birisi olduğunu söyleyen Evci, “Bugün bütçe gelirlerimizin yüzde 85’ini vergi gelirleri oluşturmaktadır. Gelişmiş toplumlarda ülke sevgisi ile vergi bilinci aynı anlamı içermektedir. Ancak, gerek idaremizin almış olduğu tedbirler, gerekse mükelleflerimizin bugün için ulaşmış oldukları yüksek vergi bilinci dolayısıyla giderek daralan bir alana sahip olsa dahi, üzülerek söylemek gerekir ki, kayıt dışı ekonomi ülkemizin acı gerçeğidir. Amacımız, vergiyi sadece verenlerden almak olmayıp, vergi kayıp ve kaçağının üzerine gidilerek kayıt dışı faaliyetleri kayıt altına almak ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bu konuda toplumumuzun her kesiminde yer alan vatandaşlarımızın üzerine düşen görevleri yerine getirerek otokontrolün sağlanması büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin dünya üzerinde gelişmiş ülkeler arasında yer alması ve gelecek nesillere mutlu yarınlar bırakmak azmi içinde, etkin ve adil biri vergi sisteminin yerleştirilmesi ve uygulanması konusunda Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilincindeyiz” dedi.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci ve personel, vergi Haftası Kutlamaları etkinliği kapsamında Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.