Gelecek Turizmde…

Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen Gelecek Turizmde Proje’sine başvurular devam ediyor.Sürdürülebilir turizm modelleri yaratarak yerel kalkınmaya...

Gelecek Turizmde…

Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen Gelecek Turizmde Proje’sine başvurular devam ediyor.

Sürdürülebilir turizm modelleri yaratarak yerel kalkınmaya destek olmayı amaçlayan ‘Gelecek Turizmde’ Projesi, bu yıl da 3 projeye destek verecek.

Projeye ilk iki yılında 74 ilden toplam 440 başvuru alındı. İlk yılında Bursa Misi Köyü’nden ‘%100 Misia Projesi’, Mardin’den ‘Mardin’de Kadın Liderliğinde Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinin Yaratılması Projesi’ ve İzmir Seferihisar’dan ‘Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı Projesi’; ikinci yılında ise Şanlıurfa’dan ‘Göbeklitepe’de Taş İşçiliği’, Malatya’dan ‘Malatya'nın Mirası Arslantepe’ ve Safranbolu’dan ‘Safranbolu Hatırası Projesi’ seçildi.

3 Temmuz’a kadar devam edecek başvuru ve değerlendirme süreciyle ilgili detaylı bilgi için www.gelecekturizmde.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Gelecek Turizmde Projesi, 2014 yılında The Stevie Awards 11. Uluslararası İş Ödülleri'nde “Avrupa'nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” ve “Toplum İlişkilerinde En İyi Halkla İlişkiler Projesi” kategorilerinde bronz madalya kazandı. Bunlara ek olarak CSR Europe tarafından yürütülen Skills for Jobs- İstihdam için Yetkinlikler- Etki Haritası’nda Gelecek Turizmde Türkiye’yi temsil eden tek proje oldu. 2015 yılında ise Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde ‘Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesi’, Jüri Özel Ödülü’ne değer bulunarak, ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Gelecek Turizmde hakkında

Gelecek Turizmde Projesi; Türkiye’nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, bu alandaki istihdamı artırmak ve sürdürülebilir turizm projeleri üzerinden yerel kalkınmaya destek olmak amacıyla 2007 yılından bu yana yürütülüyor. “Gelecek Turizmde” çatısı altında; Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle 2012 yılına kadar Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) ve Turizm Eğitimleri gerçekleştirildi. 2012 yılı itibariyle yine aynı çatı altında Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu hayata geçirildi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.