Geleceğin zenginleri çiftçiler

Bilge kadının nasihatı;'Geleceğin zenginleri çiftçiler'Gençlerin tarım ve hayvancılıktan her geçen gün uzaklaşması tecrübeli büyükleri kaygılandırıyor.Muğlalı 76 yaşındaki Melek Sağlar, üreten bir ülke için gençlerimizin...

Geleceğin zenginleri çiftçiler

Bilge kadının nasihatı;

'Geleceğin zenginleri çiftçiler'

Gençlerin tarım ve hayvancılıktan her geçen gün uzaklaşması tecrübeli büyükleri kaygılandırıyor.

Muğlalı 76 yaşındaki Melek Sağlar, üreten bir ülke için gençlerimizin daha çok çalışması gerektiğini vurguladı ve “özellikle okuyan gençlerimiz tarım ve hayvancılıktan kopuyor. Hâlbuki geleceğin en zenginleri modern yöntemlerle çiftçilik yapanların arasından çıkacak” diye konuştu. 

Sakla samanı gelir zamanı vurgusu yapan Melek Sağlar, gençlerin tarım ve toprakla uğraşmak istemediği için gelecek nesillerin kötü etkiler yaşayacaklarını dile getirdi.

Tüketen bir toplum değil üreten bir toplum olunması gerektiğine dikkat çeken Sağlar, "Hep birlikte tarım ve toprak ile buluşmamız, daha çok üretip, hem ev bütçemize hem de ülkemize katkı sağlamamız gerekli” diye konuştu.

Sağlar, “Ülkemizde nüfus giderek artığı için özellikle tarım ve diğer alanlarda üretimler sağlamazsak dışa bağımlı olmaktan kurtulamaz. Gençlerimizi üretime yönlendirme adına gereken bütün teşvikler sağlanmalı! ” dedi.

'Toprağa eken muhtaç olmaz' diyen Melek Sağlar, “Eski yıllarda insanlar tarım üretimi konusunda tecrübeli ve bilgili insanlardı. Maalesef günümüzde ilaç kullanımı ile başlayan verimsizlik, aynı zamanda ata tohumlarının giderek yok olmasına ve yerine GDO tohumların gelmesiyle tarım sektörünü sekteye uğramıştır. Umarım tarım sektörü, yapılan iyileştirme çalışmalarıyla eski kıvamına döner. ” dedi.

Kırsal kesimde köylülerin, kendileri için kış hazırlığı yapmalarının yanı sıra hayvanlarının yiyeceklerini de hazırladığını ve kendisinin de her yıl bunu yaptığını belirten Melek Sağlar, kümes hayvanlarına kurumuş mısırdan kışlık yiyecek depoladığını anlattı.

Bu yılın kurak geçmesinden kaynaklı köyde sulama suyu sorunu olduğunu da sözlerine ekleyen Sağlar, bu nedenle topraktan iyi verim alamadıklarını da vurguladı ve "Toprak ve tarımla uğraşmayı büyüklerimden öğrendiğim için yılın her mevsiminde toprağa ekim ve dikim yaparım." dedi.

Mustafa YILDIRIM

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.