Geleceğin lider kadınları

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nin ‘Geleceğin Lider Kadınları’ projesi kapsamında Mart ayında başlayan proje çalışmaları tamamlandı ve projeye...

Geleceğin lider kadınları

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nin ‘Geleceğin Lider Kadınları’ projesi kapsamında Mart ayında başlayan proje çalışmaları tamamlandı ve projeye katılan gençler katılım belgelerini aldı.

Proje hakkında bilgi veren Muğla Uluslar arası Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi, “Projemiz, 18-30 yaş aralığındaki genç kadınların yer aldığı ve onların kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyen yerel bir projedir. Inovatif, girişimci, gelenekçi, milli ve manevi inançları yüksek, haklarını bilen, özgür fikirli, yarınlara bilgisi ve kültürüyle ışık tutacak lider ruhlu genç hanımlar yetiştirmek amacıyla başlanan projemiz Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Uluslararası Gençlik Merkezi bünyesinde gerçekleştirilmiştir. Projemizde bugüne kadar takım çalışması ve iletişim, gönüllülük, proje yazma ve yönetimi, CV yazma ve mülakat teknikleri gibi çeşitli kişisel gelişim eğitimlerinin ve etkinliklerinin yanı sıra, madde bağımlılığı farkındalık çalışması, kitap okuma etkinliği, mahalle okulları paylaşım programı gibi sosyal ve vicdani sorumluluk faaliyetleri de gerçekleşmiştir. Bu ve buna benzer etkinliklerde gençlerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda görev ve sorumluluklar vererek genç kızlarımızın organizasyon yetenekleri artmış ve gençlik çalışmaları kapsamında etkinlik ve proje yürütme ve yönetme becerisi kazandırılmıştır. Kadın istismarı ve şiddetin somut olarak gözler önüne serildiği şu günlerde, projemiz ile genç kadınlarımıza kültürel değerlerine saygılı, haklarını öğrenebilmeleri, kendi aldıkları kararlarını hayata geçirerek içlerindeki liderlik ruhunu keşfedebildikleri, organizasyon kurma ve yönetme imkânı sağlanarak sosyal hayattaki rollerini etkinleştirebilmeleri sağlanmıştır. Projelerimize her zaman maddi ve manevi destek sağlayan Sayın Valimiz Amir Çiçek ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Bekir Çeker’e teşekkür ediyorum. Ayrıca, proje esnasında destek veren Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Ayşe İnceoğlu, Rehberlik Öğretmeni Gülsüm Çker, İl Müftülüğü KAGEM Sorumlusu Hatice Acar, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Bektaş, Muğlalı Oyuncu Gülnihal Demir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökalp Öner, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanı Psikolog Hüseyin Sarıefe’ye katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

1 Mart 2015 tarihinde gençlerin katılımı ile başlayan proje, hafta sonu gerçekleştirilen piknik organizasyonu ile son buldu. Piknikte gençler katılım belgelerini Muğla Uluslar arası Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Ayşe İnceoğlu ve İl Müdürü Bekir Çeker’in eşi ve proje destekçilerinden Rehberlik Öğretmeni Gülsüm Çeker’in elinden aldılar.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.