GEKA’nın destekleri sürüyor

26 Mart’ta Muğla’da, 28 Mart’ta Aydın’da ve 29 Mart tarihinde ise Denizli’de gerçekleştirilen toplantılara; özellikle kamu kurumlarının temsilcileri, İl Müdürleri, Üniversitelerin öğretim üyeleri, İl ve İlçe Belediye...

GEKA’nın destekleri sürüyor

26 Mart’ta Muğla’da, 28 Mart’ta Aydın’da ve 29 Mart tarihinde ise Denizli’de gerçekleştirilen toplantılara; özellikle kamu kurumlarının temsilcileri, İl Müdürleri, Üniversitelerin öğretim üyeleri, İl ve İlçe Belediye temsilcileri, oda, vakıf ve kooperatif başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

GEKA’nınProgram Yönetimi Birim Başkanı Özgür Akdoğan ile uzman personeller Ayşe Taner, Abdülkerim Benli, Dilek Keleş ve Zeynep Gök’ünkatıldığı toplantılarda; potansiyel başvuru sahiplerine yönelik Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programları hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Programların amacı, kapsamı ve özel hususlar hakkında detaylı bilgi verilen sunumlarda, ayrıca başvuru sahiplerinin konuya yönelik sorduğu sorulara da cevap verildi.

Güney Ege Bölgesi’nde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmaların destekleneceği “Doğrudan Faaliyet Desteği” programına yönelik gerçekleştirilen sunumda;Programın toplam bütçesinin 2 milyon 300 bin TL olduğu ve 29 Kasım 2013 tarihinde son başvuruların alınacağı söylendi. Her bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacağı açıklanırken;  yerel yönetimler, Üniversiteler, Kamu kurum ve kuruluşları, Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, Organize Sanayi Bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoloji geliştirme bölgeleri (Teknopark ve Teknokent), birlikler ve kooperatiflerin 2013 yılı Doğrudan Faaliyet desteğine başvurabilecekleri belirtildi.

GEKA’nın6 Mart tarihinde ilan ettiği ve toplam bütçesi 500.000 TL olan 2013 yılı Teknik Destek programına yönelik gerçekleştirilen sunumlarda ise;Güney Ege Bölgesi’ndeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi. Ayrıca başvuruların 2 aylık dönemler halinde kabul edilerek değerlendirileceği programın 5 dönem boyunca açık kalması öngörüldüğü de yapılan sunumlarda açıklandı.

Toplantılarda özellikle, Programlara yönelik detaylı bilgilere Ajans resmi internet sitesi olan www.geka.org.tr adresinden ulaşılabileceği belirtildi. Potansiyel başvuru sahiplerinin merak ettiği soruları,program adını ve referans numarasını açık bir şekilde belirterek, Teknik Destek için [email protected], Doğrudan Faaliyet desteği için ise [email protected] e-posta adreslerine gönderilebileceği gibi,ayrıca faks yolu ile de GEKA Program Yönetimi Birimi’ne iletilebileceği ifade edildi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.