GEKA’dan Termal Turizm tanıtımı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) dünyanın en büyük turizm fuarlarından birisi olarak kabul edilen Berlin Turizm Fuarı’nda Güney Ege’nin termal turizm potansiyelini tanıttı.Güney Ege Kalkınma Ajansı, Almanya’nın başkenti...

GEKA’dan Termal Turizm tanıtımı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) dünyanın en büyük turizm fuarlarından birisi olarak kabul edilen Berlin Turizm Fuarı’nda Güney Ege’nin termal turizm potansiyelini tanıttı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Güney Ege’nin termal turizm potansiyelini tanıttı.

160 bin metrekarelik alanda 10.086 firma ve 188 ülke standı, 110 bin ziyaretçisi ile 1966 yılından itibaren Avrupa’nın en eski ve en büyük turizm fuarı olan ITB Uluslararası Turizm Borsası’na katılan Güney Ege Kalkınma Ajansı, fuarın sağlık holünde tahsis ettiği 24 metrekarelik stant alanında hem bölgenin, hem de termal turizm potansiyelini tanıttı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 5-9 Mart tarihlerinde düzenlenen fuarda, Türkei Home- Türkiye Eviniz” sloganıyla tanıtılan Türkiye, Almanya turizm pazarında bu sloganla geniş çapta tanıtıldı. 1966 yılından beri dünyanın en önemli turizm fuarı olan ITB’de deniz, kum, güneş ve kum konseptinin dışında Türkiye’nin alternatif turizm çeşitliliğinin vurgulanması hedeflendi. Sağlık ve termal turizm, alternatif spor turizmi ile kültür ve eko turizmi vb. alternatif turizm çeşitliliği konusunda oldukça zengin olan Güney Ege Bölgesi, sağlık ve termal turizm konseptli stant alanıyla öne çıktı.

Güney Ege Bölgesi’nde termal turizm alanında faaliyet gösteren firmaların dünyadaki sektör temsilcileriyle bir araya gelmesini sağlayan Ajans, 2013 yılında yürüttüğü Alternatif Turizm Mali Destek Programında termal turizme yönelik projelere de destek vermişti. Ajansın sağladığı stant alanında Güney Ege Bölgesi adına katılım sağlayan sektör temsilcileri ile GEKA uzmanları; fuara diğer ülkelerden katılan turizm destinasyonları, tur operatörleri, seyahat acenteleri, oteller, tedarikçiler, hava yolları ile turizm profesyonelleri ile bir araya gelerek yeni iş bağlantıları kurmaya ve iş geliştirmeye yönelik girişimlerde bulundular. Yoğun ilgi gören GEKA stantını ziyaret eden tur operatörleri, farklı ülkelerin turizm firmaları ile kurum temsilcilerine; Güney Ege Bölgesi’nin turizm olanakları ile termal turizm potansiyeli hakkında bilgi verildi.

Turizmdeki yeni trendler, kavramlar ve işbirlikleri olanakları hakkında bilgi edinmek isteyenler için oldukça uygun bir ortamın olduğu fuara katılan GEKA uzmanları ile sektör temsilcileri; organizasyon kapsamında düzenlenen turizm konferanslarına ve bildirimlerine de katılarak turizm sektörüne yönelik dünyadaki yeni kavramları yerinde takip ettiler.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.