GEKA’dan spora destek

Ortaca’nın Sarıgerme köyüne yapılması gündemde olan spor tesisleri için Ortaca Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde hazırlanan proje Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) destek gördü.Spor tesisleri...

GEKA’dan spora destek

Ortaca’nın Sarıgerme köyüne yapılması gündemde olan spor tesisleri için Ortaca Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde hazırlanan proje Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) destek gördü.

Spor tesisleri projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 2013 yılı -TUR 2- Turizm Altyapısı Mali Destek Programı destek almaya hak kazanan başarılı projeler arasında yer aldı. Sarıgerme’de 100 dönümlük alanın 68 dönümünde kurulması planlanan tesisler için 1 milyon 394 bin 117 lira 84 kuruş bütçe hazırlandı. GEKA ise Projenin yüzde 54’lük kısmı olan 749 bin 193 lira 91 kuruş için destek verdi.

Bölgeye hareketlilik getirecek

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, yapılacak spor tesisleri ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Nisan Ayı’nda başlayıp, Ekim Ayı sonuna kadar süren turizm faaliyetlerini 12 aya yaymak ve bölge turizmini daha etkin hale getirmek amacıyla hazırlandığını ve bölgeye büyük hareketlilik getirecek. Antalya kışın bile yüzde 90'lara yakın doluluk oranını yakalayan bir ilimiz. Gerçekten turizmi her boyutuyla kullanıyor. Antalya'da sporun her dalından uluslararası standartlarda sahalar var. Antalya'ya dünyadan sadece futbol değil sporun her branşından takımlar kamp için geliyor. Bizim de amacımız bölgede 5 ay süren turizm sezonunu yıla yayabilmek. Yapacağımız komplekslerde de bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik “Yıllardır bu projenin hayata geçirilmesi için uğraş verdik. Spor tesislerinin kurulacağı yer Kültür ve Turizm Bakanlığı imar planında günü birlik alan olarak yer alıyor. Bu gibi alanlara spor tesisi yapılabildiğini öğrendik ve gerekli işlemlerin ardından projemizi sunduk. Tesislerin yapılacağı alan yaklaşık 100 dönümlük bir arazi. Yollar da çıkarıldığı zaman 68 bin metre kareye düşüyor. Bizim buradaki amacımız bölgemizde kış turizmini de canlandırmak için bölgeye uluslararası standartlarda, UEFA standartlarında bir spor kompleksi yapmak istiyoruz. 68 dönümlük alana 3 tane uluslararası standartlarda futbol sahası yapılabiliyor. Yapılacak olan sahaların soyunma odası, antrenman sahası gibi olması gereken her şey beraberinde inşaa edilecek. Yaptığımız iş bir adım olacak. Buraya dünya takımlarını getirebilirsek, özel şahıslar da bu tür yatırımlar yapabilir. Böylece hem bölgemize hem de ülkemize ekonomik bir katkı sağlanmış olur” diye konuştu

Yerin tahsisinin ardından çalışmalara kısa sürede başlanabileceğini kaydeden Karaçelik; “Bu konuda da MUTSO ile proje konusunda bir işbirliği yaptık. Yapmış olduğumuz proje de GEKA tarafında cazip görüldü ve destek almaya hak kazandı. Türkiye turizminin gelişmesi için uygun bulunan projeye 750 bin liralık bir kaynak ayrıldı. Ayrılan kaynağın kullanılabilmesi için yerin Ortaca Belediyesi’ne tahsisi gerekiyor. Bunun için geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na arazinin belediyemize tahsisi için başvurduk. Konu şu sıralar bakanlığımızda görüşülüyor. Bölge milletvekillerimiz de konuyla yakından ilgileniyor. Arazinin belediyeye tahsisi gerçekleştiğinde sahaların yapımına başlanacak” dedi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.