GEKA’DAN ÇOCUKLARA DESTEK

Muğla Milli Eğitimi’nde Bilge Hareketini destekleyen “Çocuklar İçin El Ele” Projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından kabul edildi.Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Muğla Eğitiminde BİLGE Hareketi”ni...

GEKA’DAN ÇOCUKLARA DESTEK

Muğla Milli Eğitimi’nde Bilge Hareketini destekleyen “Çocuklar İçin El Ele” Projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından kabul edildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Muğla Eğitiminde BİLGE Hareketi”ni destekleyen Rehberlik Araştırma Merkezi’nin hazırladığı “Çocuklar İçin El Ele” adlı proje GEKA tarafından kabul edilerek teknik destek almaya hak kazandı.

Proje koordinatörleri tarafından verilen bilgide çocukların gelişiminin her yönden desteklenebilmesi için, onların tüm özelliklerinin objektif olarak değerlendirilmesi gerektiği; çünkü çocuğa yardımın, onun tamamıyla tanınabildiği koşullarda gerçekleşebileceği belirtilerek, çocukları tüm yönleriyle tanıyabilmekte Çocuk Değerlendirme Testlerinin sıklıkla kullanılan materyaller olduğunu vurgulandı.

Proje yetkilileri, lisans eğitiminde verilmeyen Çocuk Değerlendirme Testleri Eğitimlerinin bu proje ile rehber öğretmenlere verileceğini belirtti. Çocuk Değerlendirme Testlerinin uygulamada çok gerekli olduğunu ancak rehber öğretmenlerin bu testleri uygulayabilecek eğitime sahip olmadıklarını, bu eğitimle büyük bir eksikliğin ortadan kalkacağını vurguladı. “Çocuk Değerlendirme Testleri”nin uygulama alanlarının; çocukların bilişsel, duyuşsal ve duygusal gelişimleri konusunda ayrıntılı olarak bilgi veren yapılandırılmış bir takım ölçme araçlarından oluştuğunu ve Çocuk Testleri Paket Eğitimi içerisinde; Catell 2-A, Catell 3-A, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Gessel Gelişim Figürleri Testi, Goodenough Harris Bir İnsan Çiz Testi, Peabody Resim Kelime Eşleştirme Testi, Frosting Gelişimsel Görsel Algı testi, Benton Görsel Bellek Testi, Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Porteus Labirentleri Testi, Bendar Gestalt Görsel Motor Algılama Testinin yer aldığını belirtti.

Proje sorumluları; rehber öğretmen atamasına esas olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans eğitimi sırasında bu testlerin sadece tanıtımları yapıldığı; ancak uygulayıcısı olmak için gerekli eğitim verildiği; ayrıca alan dışı olarak ataması yapılan rehber öğretmenlere (Eğitim Programları ve Öğretim, Felsefe, Sosyoloji… bölümlerinden mezun olanlar) lisans eğitimleri sırasında çocuk değerlendirme testlerine dair bir eğitim verildiği; alınan bu eğitim sayesinde bu eksiklik büyük ölçüde giderildiği ve hizmet verilebilecek alanın genişlediği vurgulandı.

“Muğla Eğitiminde BİLGE Hareketi” nin alt projelerinde yer alan personel eğitimleri kapsamında Muğla Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Çocuklar İçin El Ele” adlı proje GEKA tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Muğla Merkez ilçede ağırlıklı olarak okul öncesi kurumlarda ve ilkokulda görev yapmakta olan 20 rehber öğretmene “Çocuk Değerlendirme Testleri Paketi” eğitimi Uzman Psikolog Çağla Tuğba DORTLUOĞLU tarafından Muğla Rehberlik ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonu’nda verildi.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.