GEKA Yönetimi toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu toplantısı GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Valisi Erol AYYILDIZ'ın başkanlığında; Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Denizli Belediye...

GEKA Yönetimi toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu toplantısı GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Valisi Erol AYYILDIZ'ın başkanlığında; Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata'nın katılımıyla Denizli'de gerçekleştirildi.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata'nın gündem maddelerine yönelik Yönetim Kurulu Üyelerine gerçekleştirdiği sunumla devam etti.

İlk gündem maddesi olan "Güney Ege Bölgesi Yenilik ve Girişimcilik Stratejisi" çalışması hakkında GEKA ve TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) arasında imzalanması planlanan protokol ele alındı. TTGV Proje Yöneticisinin konuyla ilgili yaptığı sunumda gerçekleştirilmesi planlanan strateji çalışmasıyla ilgili Yönetim Kurulu üyeleri detaylı olarak bilgilendirildi. Bölge'de Ar-Ge ve yeniliğe ilişkin mevcut durumun, işletmelerin kapasitelerinin ve sektörel yenilik yetkinlikleri ile bu alanda ihtiyaçların tespit edilmesi amacıyla hazırlanacak strateji çalışmasının gerçekleştirilmesi yönünde karar alındı.

2015 yılında Ajans tarafından yürütülmesi planlanan mali destek programları da toplantıda değerlendirildi. Bunun yanında 2015 yılında GEKA koordinasyonunda katılım sağlanacak yurt dışı fuarlar da görüşüldü. Moskova'da ve Berlin'de turizm, yine Moskova'da gıda fuarlarına Ajans koordinasyonunda katılım sağlanmasına karar verildi. Ayrıca Bölgedeki öncü sektörlere yönelik, uluslararası boyutta gerçekleştirilen fuarlara izleme ziyaretleri gerçekleştirilmesi yönünde de görüş bildirildi.

Toplantıda daha sonra kamu kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen kuruluşların Güney Ege Bölgesi'nde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmalarının desteklendiği "Doğrudan Faaliyet Desteği Programı"na başvuru yapan ve Ajans tarafından başarılı bulunan projeler görüşüldü. Bu kapsamda Denizli Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin "Denizli Deri İhtisas OSB'de Enerji Verimliliği", Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın "Milas'ta Yenilenebilir Enerji Kaynakları Fizibilitesi", Aydın Ticaret Odası Öğrenci Okutma ve Eğitim Vakfı'nın "Genç Nesiller Tarihiyle Buluşuyor" ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Türkiye Grameenn Mikrokredi Programı Aydın Şubesi'nin Güney Ege Bölgesi'nde kadınların İş kurma potansiyelinin artırılmasına yönelik "Bir İş kurmak Bir Hayata Dokunmak" projeleri başarılı olarak ilan edildi.

Son olarak Genel Sekreter Süleyman Alata,  Ajansın çalışma birimlerine ait 6 aylık ara faaliyet raporu hakkında sunum yaptıktan sonra, Aydın ve Muğla'da GEKA'nın güdümlü proje desteğiyle çalışmaları devam eden Aydın Yenilenebilir Enerjili Soğuk Hava Deposu Tesisi ve Muğla Uluslararası Fuar ve Yaşam Alanı Güdümlü Projeleri hakkında Yönetim Kurulu üyelerini bilgilendirdi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.