GEKA Yönetimi toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 14.  Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı, Aydın’da Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim,...

GEKA Yönetimi toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 14.  Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı, Aydın’da Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve Ajansı yönlendirmek üzere faaliyet gösteren GEKA Kalkınma Kurulu, 34’ü Aydın’ı, 34’ü Denizli’yi ve 32’si de Muğla’yı temsil eden 100 kişiden oluşuyor.

Toplantıya GEKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Kalkınma Kurulu Üyeleri ile GEKA uzmanları katıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Bircan, kurulduğu günden bu yana Güney Ege Bölgesi’nin kalkınmasına yönelik çok önemli projelerin gerçekleştirilmesinde katkısı olan GEKA’nın, hayata geçirdiği ve destek verdiği eğitimlerle bölgede özellikle proje kültürünün yaygınlaştırılmasını sağladığını söyledi. Prof. Dr. Cavit Bircan, Ajansın hayata geçirilmesini sağladığı söz konusu başarılı projelerin kamuoyuyla daha fazla paylaşılarak reklamının yapılması gerektiğini belirtti.

GEKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise yaptığı konuşmada; Ajansın 2015 yılında Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji alanlarındaki mali destek programlarını başarı ile yürüterek 60 projeye hibe desteği verdiğini belirtti. Harmandar,  kalkınma kurulu olarak Ajansın çalışmalarını doğru yönlendirebilmek adına daha sık bir araya gelerek GEKA’nın çalışmalarını yakından takip etmeleri gerektiğini ifade etti.  Ajansın bölgenin karakteristik özelliklerine uygun olarak tüm çalışmalarını gerçekleştirdiğini söyleyen Kalkınma Kurulu Başkanı Harmandar, Aydın, Denizli ve Muğla’daki üniversitelerin GEKA’nın çalışmalarında ortak paydaş gibi hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Ajansın 2015 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetlere yönelik toplantıda yaptığı sunumda, GEKA’nın planlama, proje destekleri, proje izleme, tanıtım faaliyetleri ve kurumsal çalışmalarını kurul üyelerine özet halinde anlattı. Ayrıca gelecek dönem gerçekleştirilecek plan, proje ve faaliyetleri kapsayan çalışma programı hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, kurul üyelerinin Ajansın çalışmaları hakkında görüş, öneri ve soruları alındı. Özellikle bölgenin yurt içi ve yurt dışı tanıtımında GEKA’nın aktif olarak yürüttüğü faaliyetlerde tüm kurumlara öncülük yaparak Güney Ege konseptiyle tanıtım yapılması, yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik özellikle ön fizibilite raporlarının oluşturulması, sosyal konularda dezevantajlı gruplar için projeler yürütülmesi, girişimciliği geliştirmeye yönelik çalışmaların bölgede yaygınlaştırılması, özel sektörün proje yazması ve yürütmesi için Ajansın teşvik edici çalışmalar gerçekleştirmesi konularında kurul üyelerinin tavsiyeleri değerlendirildi.

Toplantı, Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu’nun “Kuşadası Belediyesi’nin GEKA ve diğer kurumlar vasıtasıyla yürüttüğü projeler”, Denizli Genç İş Adamları Üyesi ve Nükleer Enerji Mühendisi Serdar Ekiz’in “Yenilenebilir Enerji Destekleri”, Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği  Başkanı - MoveWeek Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi’nin “Muğla Brüksel Bisiklet Turu ve Bisikletli Yaşam” ve son olarak Pamukkale Üniversitesi Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ali Çelik’in “Bitkisel Zenginliğimiz, Tarımda Kullanma Potansiyeli” hakkında birer sunum gerçekleştirmeleriyle devam etti.

Etkin katılım sağlayan kalkınma kurulu üyelerine teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından toplantı sona erdi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.