GEKA enerji verimliliğini destekliyor

GEKA, enerji verimliliği konusunda destek verdiği ve ülkemizde enerji verimliliği alanında örnek teşkil eden projelerin tanıtımı için Muğla’da bilgilendirme toplantısı düzenledi. GEKA , enerji verimliliği konusunda Güney Ege...

GEKA enerji verimliliğini destekliyor

GEKA, enerji verimliliği konusunda destek verdiği ve ülkemizde enerji verimliliği alanında örnek teşkil eden projelerin tanıtımı için Muğla’da bilgilendirme toplantısı düzenledi. GEKA , enerji verimliliği konusunda Güney Ege Bölgesi’nde farkındalık oluşturmak ve bu alanda destek verdiği projelerin tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla faaliyet alanındaki tüm illerde düzenleyeceği proje tanıtımı ve bilgilendirme toplantılarının ilkine Muğla’da başladı.

Tüketilen enerji miktarının, üretimdeki miktar ve kaliteyi düşürmeden, ekonomik kalkınmayı ve sosyal refahı engellemeden en aza indirilmesi kavramı olan enerji verimliliği, ülkemizde de 2023 yılı ulusal strateji hedeflerinin ve enerji politikalarının en önemli bileşenlerinden biri. Enerji verimliliği, ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerine ulaşılmasının yanında toplam sera gazı salınımlarının azaltılmasında da önemli rol oynuyor. Bu nedenle, enerji verimliliği konusundaki hedeflere ulaşmak için birey, toplum, sanayi temsilcileri veya yetkili kamu kuruluşlarının katkıları ve çabaları gerekiyor.

GEKA bu nedenle, enerji verimliliği konusunda Güney Ege Bölgesi’nde farkındalık oluşturmak ve bu alanda destek verdiği projelerin tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla faaliyet alanındaki tüm illerde düzenleyeceği proje tanıtımı ve bilgilendirme toplantılarının ilkine Muğla’da başladı.

Muğla’da İskender Alper Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, GEKA Yönetim Kurulu üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve MUTSO Başkanı Bülent Karakuş’un yanı sıra Muğla’daki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile sanayi alanındaki özel sektör temsilcileri de katılım sağladı.

Sırasıyla GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç’ın açılış konuşmalarının ardından proje sunumlarına geçildi.

İlk olarak, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Aylin Giray tarafından, GEKA’nın 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklediği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü “Muğla’nın İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Proje ile Muğla’da başta güneş enerjisi olmak üzere, yerel yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı enerji arzı, enerjinin etkin kullanımına öncelik veren, yerel sürdürülebilir ekonomik katma değer ve istihdam yaratan, iklim dostu kentsel gelişmeyi sağlamaya yönelik “Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” hazırlandığı belirtildi.

Ardından, Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Denizli Şubesi tarafından 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında yürütülen “Denizli İli Sanayide Enerji Verimliliği Potansiyeli Taraması Araştırması” projesi hakkında ENVERDER Denizli Şubesi Temsilcisi Mustafa A. Güner tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Proje ile, Denizli’deki öncü sektörlerden enerji tüketimi fazla olan sektörlerin enerji tasarruf noktalarının tespiti yapılarak envanter oluşturulduğu ve bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapıldığı ifade edildi.

Toplantının son kısmında; TurSEFF Banka İşleri Müdürü Seyran Hatipoğlu Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra, GEKA Muğla Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Yasin Kartal ise Enerji Verimliliği kapsamındaki destekler hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

GEKA’nın enerji verimliliği alanında desteklediği bazı projeler; Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’nın İklim Değişikliği Ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı projesi, Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi’nin Denizli ili Sanayide Enerji Verimliliği Potansiyeli Taraması Projesi, Denizli Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Denizli Deri İhtisas OSB’de Enerji Verimliliği Projesi, Birsan Makina Mühendislik Tic. Ltd. Şti.’nin Kömür Kullanımı ve Emisyon Salınımında Tasarruf Sağlayan Türk Linyitlerine Uygun Yakma Sisteminin Geliştirilmesi Projesi, Aslı Tekstil Tic. A.Ş.’nin Tekstil Boyama Üretim Sürecinde Enerji Verimliliği ve Kalite Artışı Projesi, Söktaş Dokuma Tic. A.Ş.’nin Endüstriyel Tekstilde Yenilikçi Çevre Yaklaşımları Projesi ve Shamrock Tekstil Sanayi A.Ş.’nin Atık Sıcak Sulardan Isıl Enerjinin Geri Kazanımı Uygulama Projesi geliyor.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.