GEKA dergi çıkardı

Aydın, Denizli ve Muğla illerini içine alan Güney Ege Bölgesi'nin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınması için faaliyetlerini 4 yıldır sürdüren GEKA "Güney Ege" dergisi çıkarmaya başladı.Ajansın bölgede yürüttüğü...

GEKA dergi çıkardı

Aydın, Denizli ve Muğla illerini içine alan Güney Ege Bölgesi'nin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınması için faaliyetlerini 4 yıldır sürdüren GEKA "Güney Ege" dergisi çıkarmaya başladı.

Ajansın bölgede yürüttüğü faaliyetler, destek programları ve destek verdiği başarılı projeler hakkında bilgi vermek, iyi uygulama örneklerini ve kalkınmadaki son trendleri ortaya koymak, bölgedeki önemli faaliyetleri toplumla paylaşmak, aynı zamanda bölgenin tanıtımını yapmak amacıyla hazırlanan "Güney Ege"  dergisinin ilk sayısı tamamlanarak yayımlanmaya hazır hale getirildi.

2010 yılında kurulan Ajansın 4 yıllık birikiminin ortaya konduğu derginin birinci sayısında bu 4 yıllık birikimin meyvelerini bölge paydaşlarıyla paylaşmak istediklerini ifade eden GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, derginin 3 aylık periyotlarda yayınlanacağını söyledi.

Genel Sekreter Süleyman Alata sözlerine şu şekilde devam etti; "ilk sayımızda sırasıyla Ajansımızın 2013 yılında yürüttüğü Alternatif Turizm Mali Destek Programları kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ile yürütülen başarılı projelere yer verdik. Bunun yanındakurumlara eğitim ve danışmanlık desteği sağladığımız "Teknik Destek" ile yine bölge için yapılan araştırma, analiz, envanter ve fizibilite çalışmalarını desteklediğimiz "Doğrudan Faaliyet Desteği" programları kapsamında yürütülen başarılı projeleri inceledik.  Ajansımıza ve Denizli'ye büyük katkıları olan, iki dönem önce de GEKA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten ve geçtiğimiz günlerde Denizli'ye veda eden Denizli Valimiz ve GEKA Yönetim Kurulu Üyemiz Abdülkadir Demir ile Denizli'nin parlayan yıldızı Bozdağ üzerine yapılan röportaj okunabilecek. GEKA'nın gündem konularından biri olan termal turizm alanında bölgede gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile Dünya'daki iyi uygulama örneklerinin yer aldığı dergide bunun yanında şehirlerin markalaşması üzerine uzman görüşlerine de yer verdik.  Her biri turizm rotası olan ilçelerimizden Ula, Buldan ve Çine tanıtım yazıları keyifle okunurken, geçtiğimiz yıl yayınladığımız ve gelen yoğun talep üzerine 3.baskısı gerçekleştirilen "Bir Denizli Seyahati" kitabının özet halini okuyucuyla buluşturarak onları Denizli ile ilgili bambaşka bir dünyaya götüreceğiz. Bunların yanında Ajansımızın yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği tanıtım ve yatırımcı faaliyetleri, Bölgede gerçekleştirilen önemli etkinlikler ile bölgemize ait istatistiklerin de yer aldığı dergimizin keyifle okunacağını umuyoruz "dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.