Gaziler’den Gaziler’e anlamlı destek

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi üyeleri yürüyemeyen gazi arkadaşları için 3 ayda 13 bin kapak topladı. Kapaklar bugün Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teslim edildi.Gazileri kapıda karşılayan Milas Belediye...

Gaziler’den Gaziler’e anlamlı destek

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi üyeleri yürüyemeyen gazi arkadaşları için 3 ayda 13 bin kapak topladı. Kapaklar bugün Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teslim edildi.

Gazileri kapıda karşılayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, gazilerin yanlarında getirdikleri 13 bin kapak bulunan paketi onlarla birlikte taşıyarak Gazileri makamında ağırladı. Burada gaziler adına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban’a kapak kampanyasına katılımından dolayı Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından teşekkür belgesi verildi. Milas Şubesi olarak teşekkür belgesini tüm gaziler adına aldığını söyleyerek Başkan Tokat’a belge için Teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban, “Gazilerimiz karınca gibi çalışarak bu kapakları 3 ay içinde toplamayı başarmıştır. Yürüyemeyen arkadaşımız için üzülerek başlattık bu kampanyayı. Şimdi 2. kampanyayı bir gazi arkadaşımızın yürüyemeyen eşi için başlatacağız. Kore Gazisi Hüseyin Gürler’in eşi 81 yaşındaki Ayşe Gürler için de kapak toplayacağız” diye konuştu.

Duygusal anlar yaşandı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Burada getirdiğiniz kapağın bizim için sayı olarak önemi yok. Bir tane bile getirmiş olsaydınız bizim için bir katkı sayılırdı. Daha önce biz şahıslara veriyorduk belgeyi, buradan size bir sözde ben vereyim. Siz kapak toplasanız da toplamasanız da 2. sandalyeyi ben vereceğim. Bu kampanya sosyal bir kampanya, ihtiyaç sahibine zorda olana yardım amacını taşıyor. Ama sizler bu ülkenin vatanın itibarı için kanını akıtmış, terini akıtmış gazilerimiz olarak, şimdide zorda olan bu insanlara bu kampanyaya destek olarak sahip çıkmış oldunuz. O yüzden takdire şayan bir davranış gösterdiniz. Ben hem bu davranışınıza hem de derneğinize olan saygım ve hürmetimden dolayı 2. sandalyeyi de bugün veriyorum” diyerek Dernek üyelerine 2. sandalye sözünü verdi.

Milas Belediyesi bugüne kadar bu sosyal kampanya çerçevesinde toplamda 37 sandalye dağıttığını açıklayan Başkan Tokat, “Son zamanlarda benimsenen en önemli kampanya oldu” dedi.

Başkan Tokat ayrıca ziyaretine gelen tüm Gazilere içinde çeşitli hediyelerin bulunduğu bir paket hediye etti. Pakette bulunanlardan en dikkat çekeni ise Milas Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk resimli Türk Bayrağı idi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi üyeleri daha sonra alınan tekerlekli sandalyeyi arkadaşları 83 yaşındaki Kore Gazisi Hasan Gökdağ’a teslim ettiler.

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.