Gaziler gururla yürüdü

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yılı kutlamaları Muğla’nın Milas ilçesinde de coşkuyla gerçekleşti. Törende en fazla alkışı ise tören geçişi sırasına gaziler büyük alkış aldı.Milas’ta sabah saat 09.30’da Atatürk anıtı...

Gaziler gururla yürüdü

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yılı kutlamaları Muğla’nın Milas ilçesinde de coşkuyla gerçekleşti. Törende en fazla alkışı ise tören geçişi sırasına gaziler büyük alkış aldı.

Milas’ta sabah saat 09.30’da Atatürk anıtı önünde başlayan törenler yoğun ve kalabalık bir katılımla gerçekleşti. Protokolün, halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başlayan tören İstiklal Marşımızın gür ve hep bir ağızdan okunması ile devam etti.

Cumhuriyet Bayramının anlam ve önemini belirten konuşmayı Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı yaptı. Cumhuriyetin önemine değinen Kaymakam Atçı konuşmasında, bu kazanımın en iyi örneğinin bir dönem aynı bayrak altında birlikte yaşadığımız ülkelerin bugünkü durumlarına bakarak gençlerimizin örnek alması ve ona göre Cumhuriyetimize sahip çıkmaları gerektiği vurgusu yaptı.

Alkışlarla sona eren konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Halk oyunları gösterileri ile devam eden tören, tören geçişi ile sona erdi. Geçişlerde yer alan Milas Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler izleyiciler tarafından coşku ve alkışlarla geçişlerini tamamladı. Cumhuriyet Bayramının 89. yıl kutlamaları Milas Belediyesi organizasyonunda akşam saat 19.00'da gerçekleşen havai fişek gösterisi ve Cumhuriyet Yürüyüşünün yanı sıra düzenlenen konserle sona erdi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.