Gazi kızından anlamlı bağış

Gazi kızı Fatime Çelik, 559 şehidin ahşap üzerine yakma resmini yaptı. Çelik, açtığı sergiden ise elde edilecek geliri Şehit Ailelerine bağışladı.Aydınlı gazi kızı Fatime Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma...

Gazi kızından anlamlı bağış

Gazi kızı Fatime Çelik, 559 şehidin ahşap üzerine yakma resmini yaptı. Çelik, açtığı sergiden ise elde edilecek geliri Şehit Ailelerine bağışladı.

Aydınlı gazi kızı Fatime Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda ahşap üzerine havya ile yakma resim sergisi açtı. Serginin açılışını Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Muğla Şehit Yakınları ve Yardımlaşma Derneği Yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Aydın’ın Bozdoğan İlçesi Örtülü Köyünde dünyaya gelen ve Gazi Yaşar Çelik’in resim öğretmeni kızı Fatime Çelik, ‘Sanatın Tarih İle Buluşması’ ismini verdiği sergide Muğlalı 59 şehidin de resimleri ahşap üzerine yakma metodu ile resimledi. Açılışta konuşan Fatime Çelik, kendisinin bir gazi kızı olduğunu sanatın yaşanılan duyguların yaşatılması için var olduğunu söyledi. Sergide 59 adet Muğlalı şehidin ahşap üzerine resmedildiğini hatırlatan Çelik, bunların dışında yapılan yakma resimlerin satılarak buradan elde edilen gelirin de Muğla Şehit Yakınları ve Yardımlaşma Derneği’ne bağışlanacağını açıkladı. Gazi kızının daha önce de ahşap üzerine yakma sergilerden elde edilen gelirin Mehmetçik Vakfına bağışlandığını açıkladı.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.