Futbolcular fidan dikti

2. Lig’te mücadele eden Fethiysporlu futbolcular fidanları toprakla buluşturarak 81. Yıl Ormanı oluşturdular.Pazar günü kendi evinde Tekden Denizlispor ile karşılaşacak Fethiyespor düşme hattından kurtulmak için mutlak galibiyete...

Futbolcular fidan dikti

2. Lig’te mücadele eden Fethiysporlu futbolcular fidanları toprakla buluşturarak 81. Yıl Ormanı oluşturdular.

Pazar günü kendi evinde Tekden Denizlispor ile karşılaşacak Fethiyespor düşme hattından kurtulmak için mutlak galibiyete odaklanırken futbolcular ve teknik ekip gönüllülerle birlikte Fethiyespor ormanı oluşturmak için fidan dikti.

Fethiyespor'un 81. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında TEMA ve Fethiye Orman Müdürlüğü ile Fethiye’deki sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa yapılan çalışması sonucu Fethiyespor Ormanına kavuştu. İlk fidanları diken Fethiyespor sevdalıları İnşallah bu fidanlar uğur getirir, şeklinde dilekte bulundu.

TEMA Vakfı Muğla ve Fethiye temsilcisi Okyay Tirli, Fethiye’deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü mühendisleri ve orman işçileri ile Fethiyespor’dan yönetim kurulu üyesi Okan Uysal, Teknik Direktör Engin İpekoğlu, teknik heyet ve futbolcuların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte 1500 fidan toprakla buluştu. Fidan dikimine çok sayıda Fethiyespor sevdalısının katılımı dikkat çekti. Bin 500 fıstık çamını tek tek toprakla buluşturan futbolcuların ve Fethiyespor Sevdalılarının keyifleri ise görülmeye değerdi. Futbolcular diktikleri her fidanın can sularını da kendi elleriyle verdiler.

Fethiyespor Başkan Yardımcısı Okan Uysal “Anlamlı ve insanlık için büyük önem taşıyan bu sosyal sorumluluk projesinde yer almak bizler için gurur verici. Burada olmaktan ve doğayı canlandırmaktan da mutluluk duyuyoruz" dedi.Teknik direktör Engin İpekoğlu ise "Son yıllarda yapılan araştırmalar neticesinde ülkemiz kuraklık sınırlarına yaklaşıyor. Bu anlamda bakıldığında TEMA vakfının bu önemli çalışmalarından son derece mutluluk duyuyoruz. Gelecek adına endişeleri taşımamak adına herkesin bu sosyal sorumluluk projelerinde hassas olmaları gerekiyor diye düşünüyorum" dedi.

TEMA vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli’de "TEMA Vakfı olarak kuruluşumuzdan bu yana toprağımıza, ormanlarımıza, suyumuza, kısacası doğaya ve yaşama sahip çıkmayı her şeyin önüne koyduk. Doğal varlıklarını yok eden, insanlarına doğayla tam uyumlu ve insanca bir yaşam sunamayan toplumların hastalanacağına, varlıklarını sürdüremeyeceğine inandık. Bu bağlamda Muğla’nın hatta bütün Ege'nin tek temsilcisi ve gözbebeğimiz Fethiyespor'un aynı düşünceleri taşıması bizleri çok duygulandırdı ve sevindirdi. Ayrıca bu ormanın kulübümüzün kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında olması da önem taşımaktadır. Başkanımız, yönetim kurulumuz, teknik direktörümüz, futbolcularımız ve tüm Fethiyespor sevdalılarına teşekkürü bir borç biliriz. Her arkadaşımız diktiği bu fidanın büyümesini, kendisiyle beraber yaşlanmasını takip edecek. Buradan ayrılsa bile ‘Bir zamanlar buraya fidan dikmiştik’ diyerek bunu bir hatıra olarak gönüllerinde yaşatacak " dedi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.