Fransızlar Datça’ya hayran kaldı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Grundvig Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan “Kendini Diğerinin Aynasında Bulmak” projesi final toplantısı için Türkiye’ye gelen Fransız konuklar, Datça’ya hayran...

Fransızlar Datça’ya hayran kaldı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Grundvig Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan “Kendini Diğerinin Aynasında Bulmak” projesi final toplantısı için Türkiye’ye gelen Fransız konuklar, Datça’ya hayran kaldı.

Türkiye adına Datça Belediyesi’nin ev sahipliği yapacağı projede sona yaklaşıldı. Projenin final toplantısında Datça Belediyesi 10 Fransız, 8 İngiliz ve 5 Alman olmak üzere 23 katılımcıyı ağırlayacak. Konuklar 10 - 16 Mayıs 2013 tarihleri arasında projenin kamuoyuna tanıtımı da dahil olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

1 Ağustos 2011’de başlayan “Back to the roots-Back to our origins- Europe for everybody” (Köklerimize/orijinlerimize dönmek- Avrupa; herkes için) projesi 31 Temmuz 2013’de sona erecek. Proje kapsamında ilk toplantı 25-29 Eylül 2011 tarihleri arasında Berlin’de, ikinci toplantı 6-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında Londra’da, üçüncü toplantı ise 21-25 Kasım 2012 tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirildi. Her ülkeden farklı sayıda öğrenicinin katıldığı bu toplantılarda Datça Belediyesi de 3 personel, 16 öğrenici ile yurtdışı hareketliliklerini gerçekleştirdi.

Datça Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Özlem Caner’in verdiği bilgilere göre; eski fotoğraflar ve her ülkenin arşivlerden bulduğu 8 mm filmler bir havuzda biriktirilerek bu görüntülerden Proje kapsamında birer ulusal ve bir uluslararası olmak üzere toplam 5 kısa film üretildi. Datça Belediyesi tarafından 9 Kasım 2012 tarihinde Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde kamuoyuna ilk kez toplu halde gösterilen filmler, 24 Kasım 2012’de “Saint-Ouen Aile Filmleri Festivali”nde uluslararası gösterime girdi.

Final toplantısı kapsamında iki farklı mekanda kamuoyuna sunulacak filmlerin ilk gösterimi 13 Mayıs 2013 - Pazartesi günü saat 21:00’de Eclipse Bar’da gerçekleştirildi. Son olarak 15 Mayıs 2013 - Çarşamba günü Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu’nda saat 11:00’de, öğrencilere yapılacak proje sunumu sonrasında Datça Belediyesi’nin ürettiği “ Uzak” isimli film ile “Kırmızı Mutluluk” isimli uluslararası filmin gösterimleri gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.