Fotoğrafçılar mahsur kaldı

Fotoğrafçılar mahsur kaldıFethiye’de doğa fotoğrafları çekmek için kayalıklara tırmanan 3 kişi bölgede mahsur kalırken 12 saatlik bir çalışma sonucu kurtarıldılar.Fethiye'de yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek için...

Fotoğrafçılar mahsur kaldı

Fotoğrafçılar mahsur kaldı

Fethiye’de doğa fotoğrafları çekmek için kayalıklara tırmanan 3 kişi bölgede mahsur kalırken 12 saatlik bir çalışma sonucu kurtarıldılar.

Fethiye'de yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek için yamaca tırmanan 3 kişi, mahsur kaldıkları yerden AKUT ekibinin 12 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre; Fethiye'de tatile gelen Metin Demirci, Selçuk Demir ve Uğur Kaya isimli üç arkadaş Kayaköy Mahallesi'nde bir otele yerleşti. Yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek için Kayaköy'den yola çıkan 3 kişi, Gemiler Koyu mevkisine gitti. Manzarayı daha yüksekten fotoğraflamak için Soğuksu mevkisindeki yamaca tırmanan ve geri dönemeyen üç arkadaş, jandarmadan yardım istedi.

Bölgedeki sarp arazi koşulları nedeniyle mahsur kalanlara ulaşamayan jandarma, AKUT Fethiye ekibinden takviye talep etti. 8 kişilik bir ekiple bölgeye gelen AKUT, yaklaşık 15 kilometre yürüyerek mahsur kalanların yakınındaki bir alana ulaştı. AKUT ekipleri, kayalık arazi nedeniyle yanlarına gidemediği 3 kişiyi, yaklaşık 60 metre aşağından halatlar yardımıyla yakarı çekerek kurtardı.

AKUT Fethiye operasyon lideri Fatih Işık, yaptığı açıklamada, yamaçta mahsur kalan 3 kişiyi yaklaşık 12 saat süren operasyonla kurtardıklarını söyledi.

Mahsur kalan Selçuk Demirci “fotoğraf çekmek için çıktık yamaçtan tekrar aşağı inemeyince mahsur kaldıklarını ve yardım istedik. Telefon ile bulunduğumuz yerin koordinatını AKUT ekiplerine gönderdik ve AKUT ekipleri yerlerimizi tespit etti diyen Selçuk Demirci, yeterince fotoğraf çekebildiklerini ancak AKUT'u bunun için yorduğumuz için çok üzgünüz dedi. AKUT operasyon sorumlusu Fatih Işık, mahsur kalanları 60 metre aşağından halatlar yardımıyla yukarı çektik kurtarma işi bittikten sonra dönüş yoluna geçtik. Operasyonu yaklaşık 12 saatte tamamlayabildik. Arazi koşulları çok zordu ama 8 kişilik AKUT ekibimiz ile 3 vatandaşımızı kurtardık" dedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.