Fırtına olumsuz etkiledi

Marmaris ve Bodrum ilçesinde meydana gelen şiddetli fırtına günlük hayatı olumsuz etkilerken deniz ulaşımı durma noktasına geldi.Turizm kenti Bodrum’da önceki gün gece saatlerinde başlayan şiddetli lodos ilçede hayatı felç...

Fırtına olumsuz etkiledi

Marmaris ve Bodrum ilçesinde meydana gelen şiddetli fırtına günlük hayatı olumsuz etkilerken deniz ulaşımı durma noktasına geldi.

Turizm kenti Bodrum’da önceki gün gece saatlerinde başlayan şiddetli lodos ilçede hayatı felç etti. Saatteki hızı 70 km hıza ulaşan şiddetli lodos nedeniyle hava sıcaklığı 3 ila 5 arası düştü. Hayatı olumsuz yönde etkileyen lodos, keşişleme yönünden Güney Doğu’dan gelmesi nedeniyle Bodrum Kumbahçe Sahili Paşatarlası, Gümbet ve Bodrum Kalesi civarındaki plaj ve iş yerlerini vurdu. Sahilde işletmesi bulunan esnaflar ise dükkanlarına yığdıkları kum torbalarıyla deniz suyunun içeri girmesini engellemeye çalıştı.

Bölgeden geçen birçok kuru yük gemisi ise fırtına nedeniyle Bodrum’a demir atarak fırtınanın dinmesini bekliyor. Bodrum - İstanköy (Kos) Adası feribot seferlerinin de iptal edildiği öğrenildi.

Lodos’un etkili olduğu bir diğer ilçe ise Marmaris oldu. Marmaris'te dün sabah saatlerinde başlayan keşişleme, etkisini artırırken körfezde dalgaların boyu 4 metreye ulaştı. Hızı saatte 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle limanda demirli bulunan tekneler zor anlar yaşadı. Marmaris’te yol ve sokaklar, ağaç dalları ve palmiye gövdelerinden kopan kabuklarla doldu. Bu arada, belediye ve emniyet birimleri, hava koşullarının oluşturabileceği olası zararların önüne geçebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, sürekli su kanalları ve mazgalların giderlerinin açık olup olmadığını kontrol etti.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.